Rasmussens erstatningssag trækker ud
Michael Rasmussen vurderer, at striden mellem ham selv og Rabobank først finder sin afgørelse i 2013.

Penge-tovtrækkeriet mellem cykelrytteren Michael Rasmussen og det hollandske cykelhold Rabobank har efterhånden strakt sig over flere år. Og ifølge Michael Rasmussen selv er ikke udsigt til en afklaring i 2012.

- Som sagen har kørt indtil videre, så kan det nok hurtigt blive 2013, før afgørelsen falder, fortæller den danske cykelrytter.

Der var ellers udsigt til, at der ville blive sat punktum for sagen den 7. august. Men dommen er nu blevet udskudt nok en gang.

Sagen handler kort fortalt om, at Michael Rasmussen søger erstatning for de økonomiske tab, han led, da Rabobank valgte at trække ham ud af Tour de France i 2007. Rasmussen lå ellers til at vinde løbet.

Det var sagen om Michael Rasmussens fejlagtige 'whereabouts'-meldinger, der fik det hollandske hold til at sende danskeren hjem.

Men Rasmussen mener, at Rabobank var klar over, at han i juni 2007 opholdt sig i Italien og ikke i Mexico, som hans whereabouts påstod.

Danskeren fik i 2008 tildelt 5,2 millioner kroner i erstatning, men den afgørelse valgte både Rasmussen og Rabobank at anke. Den danske rytter kræver 40 millioner kroner, mens det hollandske ikke mener, de skal betale noget.

Og her befinder sagen sig nu.

- Der er ingen fremskridt, ud over at der er blevet fastsat datoer for afhøring af vidner, fortæller Michael Rasmussen.

- Den 12. november skal Rabobanks vidner afhøres. Og den 18. december skal mine vidner afhøres.

Michael Rasmussen kører i dag for det danske professionelle hold, Team Christina Watches-Onfone.

/ritzau/