Raske Penge kan ikke skrive om kærlighed
Når dancehallrapperen Raske Penge skal skrive en sang, vil han hellere skrive om Faxe Kondi end om kærlighed.

Det er ikke så simpelt, det der med kærlighed. Og derfor vil dancehallrapperen Raske Penge, med det borgerlige navn Rasmus Poulsen, hellere skrive om konkrete ting som for eksempel sodavanden Faxe Kondi.

- Jeg er bare ikke blevet god nok til at skrive en sang om den store kærlighed endnu. Når emnet er mere konkret, er det nemmere at snakke om. Faxe Kondi er et meget konkret emne, konstaterer Raske Penge i et interview med Ritzau.

Det er dog ikke, fordi Poulsen ikke vil skrive sange om ukonkrete emner. Det mener han også at have vist med sangen "Rundt", som han indspillede med kunstneren Klumben, og som handler om ikke at være egocentreret.

Han pointerer samtidig, at Faxe Kondi ikke er en hvilken som helst sodavand og mener bestemt, at der er meget at sige om den gennemsigtige drik.

- Faxe Kondi er en stor del af graffitikulturen, raggae miljøet og hashrygningskulturen på Christiania. Faxe Kondi og alt det der har bare altid fulgtes ad, fortæller rapperen.

Ud over pointen omkring kulturen peger Poulsen også på, at der i Danmark manglede en sang, der ikke bare fokuserede på øl, sprut, røg og damer. Danmark skulle have en sodavands-sang.

- Der er mange sange, der handler om at ryge eller drikke sprut. Men der er ikke rigtig nogen, der har lavet en sodavandssang før. Og så er det fedt at synge om lige præcis den sodavand, fordi den har en kultur om sig, slår rapperen fast.

/ritzau/