Kommune lovede flere stillinger: Nu fyrer de
Der er frustration i Haderslev Lærerkreds. Der er varslet både fyringer og ansættelser. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix (arkiv)
Måske er "det er et væsentligt faldende børnetal", som betyder, at der skal fjernes ni lærerstillinger i Haderslev Kommune, samtidig med, at skolerne skal overveje nye "attraktive stillinger".

Formanden for Haderslev Lærerkreds, Lars Pedersen er frustreret. Han kan ikke få svar på, hvorfor en enstemmigt vedtaget plan med udsigt til flere ansatte pludselig er blevet til fyringer.

Det fortæller han til JydskeVestkysten. Samtidig frygter han, at et driftsunderskud på 60 millioner kroner kan udløse flere besparelser:

- Jeg sidder faktisk og bider i bordkanten, fordi de ni påtænkte fyringer slet ikke er en del af de besparelser, der kan komme i forbindelse med de 60 millioner kroner, siger Lars Pedersen til JydskeVestkysten.

Udvalget for børn og familie vedtog for et par uger siden at flytte 3,2 millioner kroner på skoleområdet, så "mulighed for en variation af attraktive stillinger på de enkelte skoler" blev åbnet.

I et bilag der følger beslutningen står der blandt andet, at skolerne nu kan begynde, "at beskrive deres behov, således at samtlige stillingsopslag vil være klar medio marts".

Haderslev Kommunes formand for Udvalget for Børn og Familier, Henrik Rønnow (S), siger til JydskeVestkysten, at han selv undrer sig over situationen og undersøger sagen.

Han afviser dog ikke de pludseligt varslede fyringer, men siger i stedet, at udvalget fortsat "vil bede skolerne om at redegøre for, hvordan de vil bruge de her penge (de 3,2 millioner kroner, red.)".

- Det ligger helt fast. Jeg kan dog godt sige, at en ting spiller helt klart ind, og det er et væsentligt faldende børnetal.

via Listen To News