Ransagning hos Renault vækker frygt for ny skandalesag

Aktierne i Renault dykker på børsen efter oplysninger om ransagning. Ikke noget at komme efter, siger Renault.
Franske myndigheder gennemført en ransagning hos bilproducenten Renault. Tre af Renaults konturerer ransaget.
Franske myndigheder gennemført en ransagning hos bilproducenten Renault. Tre af Renaults konturerer ransaget. Foto: AP Photo/Jacques Brinon/AP

De franske myndigheder har gennemført ransagninger af tre Renault-kontorer.

Det siger den franske bilproducent, efter at Renault-aktierne tidligere torsdag raslede ned med over 20 procent på børsen i den franske hovedstad, Paris.

Det voldsomme fald kom netop efter nye oplysninger om, at myndighederne har gennemført en ransagning hos Renault - måske for at undersøge mulig snyd med udledning.

- Agenter fra DGCCRF (en fransk myndighed, der bekæmper svindel, red.) ransagede flere Renault-kontorer sidste torsdag, oplyste den store franske fagforening CGT's afdeling ved Renault i en erklæring ifølge AFP.

Fagforeningen tilføjede, at razziaerne "er knyttet til konsekvenserne af Volkswagen-sagen" med henvisning til sagen om snydesoftware i dieselbiler fra tyske Volkswagen.

Torsdag eftermiddag siger Renault ifølge nyhedsbureauet Reuters, at efterforskerne ikke har fundet noget, der kan sættes i forbindelse med VW's fusk.

VW-sagen er blevet kaldt den største skandale nogensinde inden for bilbranchen, hvor 11 millioner VW-biler anslås at være udstyret med en software, der skal skjule bilernes udledning af de såkaldte NOx-gasser.

Fagforeningen CGT oplyser ifølge AFP, at efterforskere tog personlige computere, der tilhører ledere i Renault, med sig.

- Ledelsen har ikke bekræftet, at det handler om udledning af NOx-gasser, men grundet inspiceringen tror vi, det er det, der kan være tale om, siger fagforeningsrepræsentant Florent Grimaldi til nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.