Ubådsejers ven stiller spørgsmålstegn ved sigtelse

Den sigtede Peter Madsens nære ven, Christoffer Meyer, har det forfærdeligt med at leve i uvished over, hvad der er sket efter det mystiske ubådsforlis fredag.
Den sigtede Peter Madsens (billedet) nære ven, Christoffer Meyer, har det forfærdeligt med at leve i uvished over, hvad der er sket efter det mystiske ubådsforlis fredag.
Den sigtede Peter Madsens (billedet) nære ven, Christoffer Meyer, har det forfærdeligt med at leve i uvished over, hvad der er sket efter det mystiske ubådsforlis fredag. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix/arkiv

Selv om den 47-årige opfinder Peter Madsen, også kaldet ’Raket-Madsen’, er blevet sigtet for uagtsomt manddrab på den svenske journalist Kim Wall, er der ingen beviser på, at det formodede dødsfald hænger sammen med ham.

Det mener i hvert fald Peter Madsens nære ven, Christoffer Meyer, der har været med til at bygge ubåden UC3 Nautilus. Vennen lever ligesom resten af offentligheden i uvished over, hvad der er sket.

- Uvished er et ubehageligt ord, men der er ingen udefra, der ved, hvad der er sket. Vi forholder os til fakta, som uheldigvis er, at en svensk kvinde er forsvundet, og man formoder, at hun er afgået ved døden. Men der er ikke belæg for, at det hænger sammen med Peter, siger Christoffer Meyer til BT.

Ubådssagen har trukket mange overskrifter de seneste døgn, og den spegede sag blev endnu mere spektakulær, da den kendte opfinder blev arresteret efter at have forlist med ubåden ud for København fredag.

Den 30-årige Kim Wall, der angiveligt var med om bord på ubåden, er sporløst forsvundet, og politiets formodning går på, at hun kan være afgået ved døden.

Selv nægter Peter Madsen sig skyldig i sigtelsen, og han fastholder, at han satte den svenske kvinde i land ved spidsen af Refshaleøen i København omkring klokken 22.30 torsdag aften.

Lørdag var Peter Madsen i retten, og vennen Christoffer Meyer fulgte spændt med. Vennen erkender, at hele forløbet har været en følelsesmæssig rutsjebanetur for ham.

Lørdag blev ubåden bjærget, og Københavns Politi forventer søndag at undersøge skroget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.