Radioshack stærkest - men andre er bedre
Radioshack er det stærkeste kollektiv i Touren, men mangler individuelle kvaliteter, erkender sportsdirektør.

Hvem havde troet, at Radioshack-Nissan skulle blive betegnet "det stærkeste kollektiv" efter en tumultarisk optakt til Tour de France, med en chef, Johan Bruyneel, der var fraværende med en dopingsag og med rygter, der sagde, at holdet var i opløsning?

Med fem mand i top-22 i den samlede stilling er Radioshack-Nissan tilsyneladende feltets stærkeste hold, men mandskabet mangler en frontfigur, der kan udfordre favoritterne.

Radioshack fører holdkonkurrencen foran Team Sky, men sportsdirektør Alain Gallopin kan dag efter dag se, hvordan hans bedste ryttere har svært ved at måle sig med det britiske holds stjerner.

Torsdag gælder det den første store bjergetape, og Radioshack vil forsøge, forsikrer Gallopin.

- Det bliver en uhyre svær etape. Vi har mange stærke ryttere, og vi har et stærkt kollektiv. Vi må se, hvordan de andre griber etapen an, og hvordan vi selv kan søge vores chance.

- Man skal være virkelig stærk på dagens etape, og vi har et stærkt kollektiv, men de stærkeste individuelle kvaliteter har vi ikke. Det er Bradley Wiggins, Cadel Evans og Jurgen Van den Broeck, som viser hver dag, at han er stærk.

Men I bliver vel nødt til at angribe Sky?

- Det er dig, der siger det. Du skal have benene for at gøre det. Vi må se på denne bjergetape, hvad vi har at køre med.

Går I efter en etapesejr?

- Ja, det er klart. Vi vil forsøge, og i går var Jens Voigt tæt på at vinde den etape. Vi gør, hvad vi skal gøre. Vi kører vores løb, siger Alain Gallopin.

Men vil I køre for holdkonkurrencen?

- Nej, nej, det er underordnet for os, siger Alain Gallopin.

/ritzau/