Radioaktivt stof sporet på britisk ambassade
Små spor af et radioaktivt stof er fundet på den britiske ambassade i Moskva. Samtidig siger det britiske politi, at de behandler den polonium-forgiftede eks-agent Litvinenkos død som et mord.

Onsdag aften blev der på den britiske ambassade i London fundet spor efter et radioaktivt stof, oplyser BBC. Straks har man mistænkt, at fundet har forbindelse til den tidligere russiske spion Aleksander Litvinenkos mystiske død, hvor han blev slået ihjel med en sushi-ret med det højradioaktive stof polonium-210.

»Spor af radioaktivitet er fundet, men niveauet er så lavt, at det ikke udgør nogen helbredsrisiko,« sagde en britisk diplomat til BBC. Derfor er ingen af ambassadens ansatte blevet evakueret. Ind til videre har ingen kunnet oplyse, om der var tale om polonuium-210.

Samtidig med det radioaktive fund, oplyste Scotland Yard, at man nu behandler Aleksander Litvinenkos død som et mord.

En af de hovedmistænkte i Litvinenko-sagen er Andrei Lugovoi, der er tidligere KBG-agent og livvagt for Ruslands præsident, Vladimir Putin. Lugovoi er onsdag blevet afhørt af Scotland Yard. Han opholdte sig på den britiske ambassade kort efter Aleksander Litvinenkos død for at oplyse, at han ikke var den skyldige.

På sit dødsleje anklagede Aleksander Litvinenko præsident Putin for at have beordret ham dræbt.