Radikalt ikon betænkelig ved dagpenge-stop
Medlem af De Radikales hovedbestyrelse, Jørgen Estrup, frygter, at regeringen undervurderer dagpenge-problem.

- Det er oplagt, at der er et problem.

Sådan siger medlem af Det Radikale Venstres hovedbestyrelse Jørgen Estrup om udsigten til, at et ukendt antal mennesker til nytår ryger ud af dagpengesystemet på grund af en aftale, som De Radikale selv står fadder til.

Jørgen Estrup, der var en markant gruppeformand for partiets folketingsgruppe op gennem 1990'erne, er bekymret for, om regeringen har undervurderet de samfundsmæssige konsekvenser af, at flere tusinde mennesker ryger på kontanthjælp midt under den økonomiske krise.

- Jeg mener, rent samfundsmæssigt, at det er et kolossalt problem, hvis det rammer flere tusinde mennesker. Så jeg mangler en ordentlig analyse af, hvor stort det her problem er, siger Jørgen Estrup.

Er du bekymret for, at reformen rammer flere, end man har regnet med?

- Ja. For det, man mente var et fornuftigt reformforslag for to år siden, skal jo ses i lyset af, at man troede, at beskæftigelsen ville være anderledes nu. Derfor ser timingen ud til at have været uheldig, lyder vurderingen fra Jørgen Estrup

Er du betænkelig i forhold til, at man gennemfører det her?

- Ja. Jeg synes, regeringen har store problemer med at forklare sammenhængen mellem det korte og det lange sigt, og derfor kan man ikke bare mase på, siger han.

I weekenden sagde De Radikales finansordfører, Nadeem Farooq, at partiet er "meget skeptisk" overfor en ny forlængelse af dagpengeperioden, men at man samtidig var parat til at give "håndholdt hjælp" til dem, der ryger ud af dagpengesystemet.

Men det kan vise sig at være for lidt, mener Jørgen Estrup:

- Håndholdt hjælp giver jo kun mening, hvis der er relativt få personer, der er tale om. Hvis der rammer virkelig mange mennesker, så giver det ikke mening.

/ritzau/