Radikalt bagland støtter SF i dagpengesag
Flere medlemmer af De Radikales hovedbestyrelse ønsker en opblødning af dagpengeregler.

SF får nu en uventet håndsrækning fra dele af det radikale bagland i forsøget på at afbøde virkningerne af dagpengestramningerne. Det skriver Politiken lørdag.

Ligesom SF kræver en række radikale hovedbestyrelsesmedlemmer opblødning af stramningerne - ud over den jobindsats, som den radikale ledelse vil nøjes med.

- Jeg er en af dem, der mener, at vi skal gøre noget ekstraordinært, for der er mennesker, der har etableret sig i forventning om, at de kunne klare sig, siger hovedbestyrelsesmedlem Åge Dahl til Politiken.

- De får rykket deres grundlag væk, så der skal laves en ting ud over den håndholdte jobindsats, som gør, at man får samlet op på dem, siger han.

Åge Dahl anbefaler endnu en udskydelse af den længere dagpengeperiode eller, at man efter to år fortsat skal kunne få dagpenge, men på en lavere takst.

Hovedbestyrelsesmedlem Inger Marie Vester er enig, selv om hun mener, at første prioritet må være at skaffe de flere tusinde personer, der nart mister retten til dagpenge et job.

- Hvis man altså kan skaffe dem job. Anden prioritet må være at have en social profil og se, om der ikke skal andet til, siger Inge Marie Vester.

Umiddelbart kunne hun godt forestille sig endnu en udskydelse. Samme forslag har hovedbestyrelsesmedlem Gustav Sieg Sørensen, der desuden anbefaler en kortere genoptjeningsperiode.

- Vi ved jo, at der ikke kan skaffes arbejdspladser nok på de fire måneder. Derfor er det da vigtigt, at der kommer en løsning, siger han.

Den nuværende regering har udskudt ikrafttrædelsen af den halverede dagpengeperiode til nytår. Da vil månedlig omkring 2.400 ifølge AK Samvirke miste deres dagpenge som følge af stramningen.

En stor del af dem vil ikke kunne overgå til kontanthjælp, da deres formue eller ægtefælles løn er for høj. Det fik i sidste uge SF til at kræve, at regeringen finder en måde at opbløde konsekvenserne på.

/ritzau/