VORES VALG Radikalt bagland går imod dagpengeperiode
Marianne Jelved er ikke klar til at imødekomme stor del af det radikale baglands ønske om en forlænget dagpengeperiode. Foto: Carsten Lauridsen/POLFOTO/Arkiv / POLFOTO
En stor del af det radikale bagland er utilfredse med partiets ønske om en toårig dagpengeperiode. Men folketingsgruppen holder fast.

Den radikale leder Margrethe Vestager bliver nu presset af sit eget bagland i sagen om en forlængelse af dagpengeperioden.

Et flertal i R-baglandet foretrækker S og SF's plan om at forlænge dagpengene midlertidigt, skriver Berlingske.

Det er en rundspørge fra Berlingske Research blandt de radikale lokalformænd, der viser, at 52 procent gerne ser dagpengeperioden midlertidigt forlænget med et år. Kun 44 procent bakker Vestager op i, at perioden ligger fast.

Men utilfredse lokalformænd eller ej, den radikale folketingsgruppe vil holde fast i at arbejde for en toårig dagpengeperiode.

"Det, der er hovedsagen i den her situation, det er, at vi er gået til valg på en toårig dagpengeperiode, og vi gennemfører det. For det koster rigtig mange penge, hvis vi skal lave det om. Og de penge skal i givet fald gå til noget andet, og det tror jeg ikke er særlig klogt," siger partiets Marianne Jelved.

Det er dog ikke kun pengene, der tæller i spørgsmålet om dagpengene. Der er også partiets troværdighed på spil.

"Jeg synes, det, der er helt afgørende, er, at der er troværdighed omkring vores politik. Vi skal selvfølgelig arbejde for at få det igennem, som vi er gået til valg på, og det gælder også, når det gælder dagpengeperioden," understreger Marianne Jelved.