Radikale vil hjælpe flygtninge fra Irak
Danmark bør stå i spidsen for en hjælpeindsats over for irakere på flugt. Det mener Det Radikale Venstre, der stiller foreslag om, at Danmark skal give 75 millioner kroner til at hjælpe flygtninge fra Irak i deres nærområde

FN har foreslået, at de to millioner flygtninge fra Irak skal hjælpes i lejre tæt på deres hjemland. Den opfordring mener Det Radikale Venstre, at Danmark skal følge og afsætte 75 millioner kroner til at hjælpe irakere på flugt.

»Det er en nærmest umulig opgave, vi står overfor efter det fatale forsøg på at skaffe fred og stabilitet i Irak. Intet land kan umiddelbart tage imod det store antal mennesker på flugt fra borgerkrigen. Danmark kan heller ikke. Derfor bør vi tage FN’s opfordring til os og stille os i spidsen for de lande, der vil hjælpe de irakiske flygtninge,« siger indfødsretsordfører Simon Emil Ammitzbøll.

Udover de to millioner, der allerede er flygtet fra Irak, er der yderligere 1,7 millioner mennesker internt fordrevet fra deres hjemby.

»Det er en massiv opgave, vi står overfor. Den danske regering sidder på hænderne og ved ikke, om den skal blive ved med at følge Bush. Og imens går tusindvis af menneskeskæbner til. Derfor må vi tage et ansvar for at hjælpe flygtningene,« siger udenrigsordfører for De Radikale Naser Khader.

Samlet har FN skønnet, at der er brug for 350 millioner kroner til at hjælpe irakiske flygtninge i deres nærområde.