Radikal politiker langer ud efter Regionsrådet
Utilfredshed ? Tidligere professor trækker sig fra Regionsrådet. Der var spild af tid, siger han

Spild af tid. Ingen reel indflydelse. Korridoraftaler. Ævl og kævl i den radikale gruppe. John Philip (R) sad sidste år i det forberedelsesudvalg, som ved årsskiftet blev til Regionsråd Hovedstaden. Men flere illusioner fattigere er den tidligere professor på Rigshospitalet trådt ud af arbejdet, inden det for alvor er kommet i gang.»Som jeg oplevede det, har man som menigt medlem ingen som helst indflydelse i Regionsrådene. Regionsrådene havde alle tiders mulighed for at dyrke hele regionens interesse, men som jeg ser det, så sidder der enkeltpersoner og dyrker deres tidligere lokale interesser. Det var frustrerende at opleve, at bevillingerne bare blev givet uden yderligere drøftelser«, siger John Philip, der også sidder i Gentoftes kommunalbestyrelse. Og den dobbelttaburet har også haft indflydelse på hans beslutning om at trække sig fra Regionsråd Hovedstaden.

vl og kvl

»Jeg måtte indse, at møderne ofte faldt på de samme aftener, og det har været frustrerende at skulle prioritere det ene frem for det andet. I perioder har jeg haft møder hver eneste hverdagsaften, og det blev for meget. Men efter moden overvejelse var jeg ikke i tvivl om, at det var Regionsrådet, jeg måtte vælge fra«, siger John Philip, der i sit civile virke driver en æbleplantage på Falster.Udover manglende indflydelse og tætpakket kalender, har den radikale gruppe i Regionsråd Hovedstaden også døjet med intern strid og kævl.»Og jeg gider simpelthen ikke bruge min tid på at slås med samarbejdsproblemer,« forklarer John Philip.

Hamrende useris

Hans beslutning bliver mødt med hovedrysten af enkelte tidligere politikerkolleger i Regionsrådet. I lokalavisen Villabyerne kalder det konservative medlem Henrik Thorup John Philips beslutning for »hamrende useriøs« og fortsætter:»Jeg giver ikke fem flade ører for hans undskyldninger. Det er simpelthen for slapt, at han nu stikker halen mellem benene. Han er fuld af fup og fidus, og jeg kan ikke se noget seriøst i det arbejde, han laver«, siger Henrik Thorup.Til det har John Philip kun én kommentar:»Nå.«