Rådhus ribbet for dyre lamper: Nu får tyvene usædvanligt tilbud af politiker

Foto: Venstre

I Sønderborgen har mørket sænket sig over byrådssalen, hvor ubudne gæster er årsag til, at der mangler hele 24 kostbare PH-lampeskærme fra en gigantisk lysekrone.

De uerstattelige lamper er forsvundet efter to indbrud på Sønderborg Rådhus i november og i julen.

Tidligere på måneden var en lokal kunstfond ude i lokalpressen for at proklamere, at der venter en dusør på 25.000 kroner til den person, der kan skaffe de stjålne lamper tilbage til byrådssalen.

Nu er der dobbelt så mange penge i dusør, da den lokale politiker Peter Hansen er blevet så ærgerlig over, at lamperne fortsat mangler på arbejdspladsen, at han af egen lomme nu hæver dusøren til 50.000 kroner.

- Nu har jeg i 16 år siddet i byrådssalen og nydt synet af den fantastiske PH-lampe og glædet mig over den historiske bygning og sal, vi mødes i. Derfor er jeg simpelthen så ærgerlig over, at lampen endnu ikke er fundet, og derfor har jeg besluttet at forhøje dusøren til 50.000 kr., siger Peter Hansen til TV SYD.

Venstremanden forklarer til det regionale medie, at dusøren nu må være så høj, at gerningsmanden burde få lyst til at aflevere de lysende tyvekoster tilbage.

- 50.000 kroner er trods alt så meget, at så er det et spørgsmål, om tyven ikke får en bedre handel ved at aflevere tilbage i stedet for at sælge på det sorte marked, siger Peter Hansen (V) til TV SYD, der skriver, at der er frit lejde for indbrudstyven eller andre, der har viden i sagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.