R vil have soldater ud af Irak
Det er meningsløst at have danske tropper i Irak efter Baker-rapporten, mener udenrigsordfører Niels Helveg Petersen (R).

Kursen i Irak holder ikke: De internationale tropper skal trækkes ud, og det kan kun gå for langsomt med en ny og dialog-orienteret indsats for at oprette en nogenlunde tålelig situation i landet. Det er de væsentligste konklusioner, De Radikales udenrigsordfører, Niels Helveg Petersen, læser ud af anbefalingerne i Baker-rapporten.

Han er glædeligt overrasket over de nye toner og mener ikke, at den danske statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har andet valg end rette ind efter det, Niels Helveg Petersen kalder en »ny realisme« i debatten om vejen ud af Irak-krigen.

»Det må nu være indlysende for enhver, at den danske regering må udarbejde en selvstændig plan for tilbagetrækning. Jeg kan slet ikke se en meningsfuld rolle for de danske tropper i Irak efter det scenarie, rapporten tegner. Den realisme må også nå den danske statsminister. Til gengæld skal vi gøre vores rigelige del til, at Danmark støtter alle de initiativer, der igangsættes for at skabe fred i hele Mellemøsten,« siger Niels Helveg Petersen.