R kræver skattelettelse for riges børnecheck

De Radikale frygter, at de vellønnede vil arbejde mindre, hvis deres børnetilskud forsvinder.
De rige vil måske arbejde mindre, hvis de mister deres børnetilskud fra staten, frygter Nadeem Farooq (R)
De rige vil måske arbejde mindre, hvis de mister deres børnetilskud fra staten, frygter Nadeem Farooq (R) Foto: Folketinget

Det er tid til at kigge på en omlægning af børnechecken - men de rige skal ikke straffes.

Sådan lyder det fra regeringspartiet De Radikale, som frygter, at de vellønnede vil arbejde mindre, hvis deres børnetilskud forsvinder.

"Vi er med på at fjerne børnechecken fra de rige, men samtidig skal vi også kompensere den gruppe i form af skattelettelser," siger partiets skatteordfører Nadeem Farooq til Newspaq.

"Fordi hvis de får en højere marginalskat, kan de spekulere i, om det overhovedet kan betale sig at arbejde mere," forklarer han videre.

Regeringspartiet SF er klar til at fratage de rigeste børnechecken, og partiet tager det med som et af kravene, før forhandlingerne om de økonomiske reformer, der skal ændre på flere af velfærdsydelserne.

"Vi skal gennemføre en skattereform, hvor vi vil sænke skatten markant på arbejde, og da det ikke er gratis, skal vi skaffe nogle penge til det," støtter Nadeem Farooq, men som tilføjer:

"Mange økonomer har peget på, at hvis man kun fjerne børnechecken fra rige, vil det hæmme arbejdsudbuddet. Og det er jo det modsatte vi ønsker med skattereformen," understreger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.