R: Hurtig jobindsats skal belønnes

Jo længere tid, der går, før borgerne kommer i job, des større del af regningen skal kommunerne selv betale, lyder forslag fra de Radikale.
Jobcentre skal belønnes for hurtig jobindsats, mener de Radikale.
Jobcentre skal belønnes for hurtig jobindsats, mener de Radikale. Foto: Colourbox.dk

Kontanthjælpsmodtagere skal hurtigt ud på arbejdsmarkedet igen.

Det mener de Radikale, der vil gøre det dyrt for kommunerne at lade borgerne gå for længe på kontanthjælp, skriver Berlingske.

Derfor foreslår partiet, at kommunerne får penge efter, hvor hurtigt en ledig kommer i job. Jo længere tid, der går, jo mindre refusion fra staten.

"Vi vil have et enklere system, hvor det er resultaterne, der tæller, og ikke processen. Det er ikke interessant, om der er afholdt samtale med en ledig hver tredje måned. Det interessante er, at den ledige kommer i arbejde," siger de Radikales leder, Margrethe Vestager til Berlingske.

Forslaget vil ifølge den radikale leder give de ansatte på jobcentrene et incitament til at gøre en effektiv indsats. Margrethe Vestager har ikke lagt sig fast på, hvornår staten helt skal fjerne refusionen.

Socialdemokraterne tager pænt imod ideen.

"Jeg kan sagtens følge tankegangen. Der er et enormt behov for at få gjort op med bureaukratiet i den offentlige sektor. Der skal fokuseres på resultaterne og ikke alt det, der sker undervejs," siger gruppeformand Carsten Hansen til Berlingske.

Også Kommunernes Landsforening er umiddelbart meget enig i forslaget.

"Vi har selv sagt noget i samme retning," siger formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i KL, Erik Nielsen (S) til avisen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.