R: Flygtninge fastholdes på starthjælp på livstid
Oppositionen kritiserer lovforslag, der ifølge De Radikale vil kunne fastholde flygtninge på den laveste sociale ydelse på livstid.

Når en flygtning får opholdstilladelse i Danmark skal vedkommende ikke automatisk skifte fra den lave starthjælp til den højere kontanthjælp, viser et nyt lovforslag som regeringen og Dansk Folkeparti ifølge Information vil fremsætte.

Dermed frygter oppositionen, at flygtninge kan forblive på den laveste sociale ydelse til de dør.

»Det er helt urimeligt. Det er veldokumenteret, at de familier, der har det sværest og klarer sig dårligst i samfundet, er folk, der lever på bunden. Folk, der er fattige. Og nu er regeringen og Dansk Folkeparti villige til at fastholde folk i den situation i al evighed. Det er en dom til fattigdom,« siger integrationsordfører i Det Radikale Venstre Morten Østergaard til Information.

Han tilføjer, at hvis et menneske har fået starthjælp i syv år og stadig ikke er i arbejde, så har den lave ydelse ikke hjulpet til at få ham i arbejde.

Venstres integrationsordfører, Irene Simonsen, afviser kritikken, og fastholder, at starthjælpen er god til at få folk i job:

»Det skal kunne betale sig at arbejde,« siger hun.