R: Børn kun et halvt år på asylcenter
Af hensyn til børnenes trivsel bør de ikke bo for længe på et asylcenter, mener De Radikale. Der er dog ikke flertal for partiets forslag om en seks måneders grænse.

Det er uanstændigt og ødelæggende for børnene, hvis de bor for lang tid på et asylcenter, mener De Radikale. Derfor stiller partiet et beslutningsforslag om, at børn ikke må opholde sig mere end seks måneder på asylcentre.

»Det her handler ikke om jura og regler, men om anstændighed fra folketingspolitikernes side. Børnene skal ud af centrene senest efter seks måneder, så de kan møde andre børn og få en normal hverdag med skolegang og fritidsaktiviteter,« siger den radikale integrationsordfører, Morten Østergaard.

Er der flertal for forslaget, mener De Radikale, at regeringen må finde en alternative løsning for børnene, for eksempel i form af privat indkvartering eller såkaldt anneksindkvartering, hvor børnene har opholdstilladelse og bor i almindelige boliger uden for centrene.

På forhånd er der dog ikke flertal for forslaget, da hverken Venstre, De Konservative eller Dansk Folkeparti kan støtte det.

Forslaget fremsættes onsdag, hvor Folketingets integrationsudvalg besøger de nordjyske asylcentre i Hanstholm og Brovst. Formålet med besøget er, at partiernes ordførere med egne øjne skal se, hvordan et kommunalt asylcenter fungerer, og hvordan særligt børnene trives på centrene.