Qvortrup åd Osso Hatto til morgenmad
Henrik Qvortrup åd i dag sin gamle hat som lovet. Foto: POLFOTO: DRESLING JENS / POLFOTO
TV 2's politiske redaktør måtte i dag æde en hat på direkte tv. Liberal Alliances stærke resultat ved folketingsvalget var årsagen.

TV 2's politiske redaktør Henrik Qvortrup måtte i dag sætte tænderne i en veltilberedt stråhat på morgentv.

For et år siden, da det unge parti Liberal Alliance lå dårligt i meningsmålingerne, sagde redaktøren, at hvis partiet nogensinde kom i Folketinget, ville han "æde sin gamle hat".

Efter resultatet af sidste uges folketingsvalg kom på bordet, og det stod klart, at det blå parti stod til enorm vælgerfremgang, valgte Go' morgen Danmark at invitere Qvortrup på et særligt måltid mad.

Retten "Osso Hato" eller "Hat ala Osso Buco" stod på Qvortrups menu denne morgen. Hatten var tilberedt af kok Gorm Wiswehm. Til hatten kunne den politiske redaktør spise risotto og tage en slurk Barolo-vin.

"Kan du prøve at forklare følelsen?," spurgte værten Henrik Qvortrup.

"Den smager lidt til den tørre side. Og så skulle vi nok have haft nogle tandstikker, for jeg kan mærke, at de små stykker sætter sig," sagde redaktøren.

Efter Henrik Qvortrup ikke havde spist hele hatten, selvom der var gået lang tid, lagde Qvortrup op til at udskyde den sidste del af måltidet.

"Jeg spiser et stykke af gangen. Hvis ikke jeg bliver færdig, er jeg sikker på, at Go' morgen Danmark har en doggy bag, jeg må låne," sagde Henrik Qvortrup.

Kilde: TV 2