Administration 

QUIZ: Hvor meget ved du om Roskilde Festival?

Underholdning
Mens Roskilde Festival finder sted, er den på grund af de mange deltagere Danmarks fjerdestørste "by". Årets festival varer fra lørdag den 30. juni til og med lørdag den 7. juli. (Foto: Foto: Torben Christensen/arkiv/Scanpix)

Test din viden om festivalen, der blandt andet har Eminem og Nick Cave & The Bad Seeds på plakaten i år.

Hver sommer siden 1971 har Dyrskuepladsen i Roskilde forvandlet sig til et minisamfund med musik, kultur og fest i centrum.

I år er ingen undtagelse.

Selv om der blev åbnet for campingområderne for flere dage siden, er det først onsdag eftermiddag, at gæsterne får adgang til selve festivalpladsen.

Her kan du teste din viden om Danmarks største musikfestival:

1. Alle festivalens billetter blev solgt. 20.000 endagsbilletter var sat til salg, men hvor mange partoutbilletter (billetter til alle dage) var der?

A: 80.000.

B: 100.000.

C: 120.000.

2. Hvor stor en andel af deltagerne bor i områder som "Clean Out Loud", "Silent and Clean", "Leave No Trace", "Dream City" og "Settle 'N Share", hvor man forpligter sig til eksempelvis at rydde op efter sig selv eller holde ro om natten?

A: Omkring 10 procent.

B: Omkring 25 procent.

C: Omkring 33 procent.

3. KlubRÅ er et område med installationskunst, performances og intimkoncerter. Hvad sættes der blandt andet op i området i år?

A: En kirke af træ til at afholde festivalbryllupper i.

B: En ti meter høj kopi af Donald Trumps mur mod Mexico.

C: En halvanden meter stor model af hjernen, der viser, hvor og hvordan hjernen reagerer på musik.

4. Hvor stor en del af festivalens deltagere i 2017 var i et forhold?

A: 32 procent.

B: 42 procent.

C: 52 procent.

5. Hvilken af disse kunstnere/bands har aldrig optrådt på Roskilde Festival?

A: Robbie Williams.

B: Nirvana.

C: Justin Timberlake.

6. Hvilken fremtrædende person skal holde et oplæg på årets festival?

A: Chelsea Manning, der er tidligere amerikansk soldat og whistleblower. Hun blev fængslet for at have videregivet informationer om USA's krigsførelse i Afghanistan og Irak.

B: Julian Assange, der er australsk tidligere journalist og aktivist. Han står blandt andet bag whistleblowerhjemmesiden WikiLeaks.

C: Megan Twohey, der er journalist ved avisen The New York Times. Hun er en af tre kvinder, der stod bag afsløringen af Harvey Weinsteins formodede seksuelle overgreb, hvilket satte gang i MeToo-bevægelsen.

7. Hvor meget mad er i overskud efter festivalen og doneres derfor til organisationer eller foreninger, som deler det ud til socialt udsatte?

A: Cirka 10 ton.

B: Cirka 25 ton.

C: Cirka 40 ton.

8. Festivalen sætter sammen med en række foreninger og organisationer fokus på grænser, overgreb og vigtigheden af at forstå et nej. Hvordan vil festivalen blandt andet gøre det i år?

A: Ved at vise kortfilm på en storskærm, hvor kendte mennesker fra ind- og udland snakker om emnet, og hvad de har oplevet af problemer i den forbindelse.

B: Med et samtale-kortspil, som kommer med en række sjove, sære eller seriøse scenarier. Spillerne skal tage stilling til, hvordan de ville reagere i situationerne.

C: Med klistermærker, der deles ud og sættes op i befærdede områder. De gør opmærksom på vigtigheden af respekt, forståelse og samtykke.

9. På programmet i år er der musikere fra 36 forskellige lande. Hvor stor en del udgøres af danske kunstnere?

A: Cirka en tredjedel.

B: Cirka en fjerdedel.

C: Cirka en femtedel.

10. Det tager 120 frivillige omkring to uger at bygge området omkring Orange Scene. Hvor lang tid tager det at pille ned igen?

A: Én dag.

B: Fire dage.

C: Otte dage.

Svar: 1A, 2C, 3B, 4C, 5C, 6A, 7B, 8B, 9A, 10B.

Kilde: Roskilde Festival.

/ritzau/

mette f
Nyheder

Mette Frederiksen:

Varsler nye coronatiltag

jul ree
Kendte

Janni og Karsten:

Stikker af i julen

dyrby
Nyheder

Nu står Dyrby frem:

Indrømmer krænkelser 

skuddrab
Krimi

Visitationszoner udvides efter drab

badehotellet
Film og TV

Badehotellet:

Kom med bag kulisserne

mundbind
Nyheder

Mand dræber to:

Skænderi om mundbind

Krimi

Politi: Skudepisoder er forbundet

corona brostrøm
Nyheder

Søren Brostrøm:

Man bør overveje at lukke nattelivet

Mette Frederiksen ser eftertænksom ud med den ene hånd under sin kind
Nyheder

Statsminister:

Vi overvejer flere tiltag

Magnus Heunicke med alvorlig mine
Corona

Heunicke er smittet

En meget flot stue bagved er en kæmpe reol fyldt med LP'er.
Kendte

Millioner i vente: 

Sanger sælger sin

penthouselejlighed

Portræt billede af den savnede mand.
Krimi

Peter er stadig forsvundet:

Her er politiets plan

En bil i et ørkenlignende landskab
Biler

7-sæders familiebil

til 185.000 kr.

En betjent står og snakker ind i en bil fra passagerdøren
Krimi

Betjente bedt om at

holde igen med sigtelser

En lommeregner og en kuglepen
Nyheder

Regnskabets time:

mange milliarder har

pandemien kostet statskassen

En finger på en mobil telefon
Nyheder

Efterretningstjeneste kan

ikke genskabe sms'er

Nærbillede af en alvorlig Jacob Haugaard
Kendte

Jacob Haugaard: Jeg

blev misbrugt som barn

En mand dufter til en kop kaffe
Corona

Sådan kan patienter få

duft- og smagssans tilbage

En politibil i fuld fart
Krimi

To mænd ramt

af skud i Herlev

En mobiltelefon i zoom appen
Nyheder

Video: Direktør fyrer

900 ansatte

på Zoom-opkald 

motorvej
Nyheder

Kørsel i kraftig blæst?

Her er de nye regler

Bandet Jung på scenen under en koncert.
Nyheder

Tusindvis skal

testes efter koncert

Et småsløret billede af parret.
Helt vildt

Skyldig i drabsforsøg på 

lotto-millionær kæreste

Søs Egelind
Underholdning

Søs Egelind: Bare jeg

havde hørt efter

Ikon af snapchat på en mobiltelefon
Krimi

Digital børnelokker

dømt for 51 forhold

En rød potent motorcykel
Nyheder

Nu skal strømerne

køre på Ducati

Logoet fra Gældsstyrelsen
Nyheder

Mænd betaler ikke 

deres bøder

Politibil med udrykning
Krimi

Her er billederne:

To unge efterlyst

for overfald 

Lise rønne
Kendte

Lise Rønne har droppet venskaber:
- Jeg har ryddet op

Nyheder

Statskassen redder

Den Blå Planet

kanyler på et bord
Nyheder

Rekordhøjt smittetal - uregelmæssig indberetning

Jacob Haugaard
Kendte

Jacob Haugaard efter corona: Sådan har jeg det nu

peter
Krimi

Forsvundet:

Peters telefon er slukket

politikere
Nyheder

Finansloven:
Populært fradrag fjernet

Rasmus Seebach
Kendte

Rasmus Seebach
sender sød julehilsen

politi på gaden
Krimi

Panik i lille jysk by - politiet jagtede mand med "maskinpistol"

person vaccineres
Corona

Ville undgå vaccination med falsk arm

Peter
Krimi

29-årig forsvundet efter fyraftensøl

Nyheder

Hver femte 16-30-årige: Ikke voldtægt hvis hun ikke sagde nej

billede fra laboratorium
Corona

Dansk coronavaccine imponerer

rene dif kunst
Kendte

René Dif: Mit lig skal udstilles over hele verden

lussinger tv2
Nyheder

Tidligere TV 2-profil:

Lussinger på redaktionen

Sygeplejerske
Nyheder

FAKTA: Det indeholder coronavinterpakken til de trængte sygehuse

vaccine 3 stik
Corona

Invitation til tredje stik:

På vej til 375.000 borgere

omikron
Corona

Omikron-variant:

38 smittet til julefrokost

plast affald usa
Nyheder

USA: Verdens største plastik-forurener

vild med dans
Kendte

Vild med dans-stjerne:

Jeg skal giftes

Krimi

Skudoffer i vandpibecafé: Var i bande-miljøet

omikron
Nyheder

Omikron: Nærmer sig 200 tilfælde i Danmark

Et bjergmassiv
Helt vildt

Finder juvelskrin fra 55 år gammelt flystyrt 

et kystvagt skib i blåt og gult
Nyheder

Svært slukningsarbejde på skib nær Göteborg

En masse gyldne mønter
Nyheder

Bitcoin styrtdykker

Et juletræ i en lys skandinavisk lejlighed
Livsstil

Juletræ:

Hvad er bedst for miljøet – gran eller plastik

En maskeret mand i en butik
Krimi

Her er manden der skød

en guldørering
Nyheder

Guldfund: Som at få en sms fra fortiden

et krigsskib på vandet
Nyheder

Pirat har fået amputeret ben 

Et par ski står i sneen
Krimi

Tre skiløbere er dræbt af lavine i Alperne

Krimi

Svenske tilstande:

Endnu en mand skudt i København

Det ikoniske hus set udefra med julelys i alle vinduer.
Helt vildt

”Alene Hjemme”:

Overnat i HUSET

Nyheder

Hun udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Modelbillede af en mand der bliver klippet hos i en frisør eller barber.
Krimi

Skuddrab hos frisør:

Her er politiets teori

Lauritz Emanuel og Jesper Groth på den røde løber. Lauritz er iført en meget lille blå læderjakke
Kendte

Popduo efterlyser

tyv i lille

damejakke

Dronning Margrethe tegner og fortæller
Kongelige

Dronningen levede

af pasta og pølser

Et fly i luften set nedefra.
Nyheder

Der kommer

IKKE flyafgifter

prinsesse Marie og prins Joachim i aften gallatøj. De er begge klædt i sort.
Kongelige

Prins Joachim afslører

yndlings julekalender

Mette Frederiksen
Nyheder

Mette Frederiksen erkender coronafejl

Mugshots af alle tre anholdte i forbindelse med skoleskyderriet,
Nyheder

Forældre til 15-årig

skoleskyder anholdt

hånd og granat i pose
Helt vildt

Bomberyddere tilkaldt:

Mand havde granat i numsen

Inde i partybus
Krimi

Partybuschauffør sigtet for narkokørsel

Kro set udefra
Mad og drikke

Historisk kro skal sælges

Julie Zangenberg
Underholdning

Julie Zangenberg:

Sådan bliver første

jul med baby 

Storebæltsbroen
Nyheder

Uheld lukkede Storebæltsbroen 

Lise Rønne og Silas Holst
Kendte

Silas Holst hårdt ramt af corona

Blå blink på politibil
Krimi

37-årig i kritisk tilstand efter soloulykke 

unge drikker af øl bong
Nyheder

Dansk storby vil hæve aldersgrænsen på alkohol

det kiksede juletræ på Trafalgar Square
Nyheder

London får et rædsel
af et juletræ af Norge

Nyheder

Norsk julefrokost er største Omikron-udbrud uden for Sydafrika

lottokuponer
Nyheder

Syltede lotto-millioner
i flere uger:
- Det er bare løgn

ABBA
Kendte

ABBA vil blive en del af din jul

prins joachim, prins felix, alexandra og prins felix
Kongelige

Grevinde Alexandra gik over en million ned