QUIZ: Hvor meget ved du om årets oscarshow?
Oscarshowet løber at stablen natten til mandag den 5. marts. Foto: Lucy Nicholson/arkiv/Reuters
Natten til mandag den 5. marts uddeles årets oscarstatuetter. Her kan du teste din viden om årets show.

Årets mest prestigefulde filmprisuddeling finder sted i Hollywood, når oscarstatuetterne natten til mandag den 5. marts bliver uddelt.

Showet bliver skudt i gang klokken to natten til mandag dansk tid, og det er 90. gang, at uddelingen af oscarstatuetter finder sted.

Her kan du teste din viden om årets show:

1: Hvem er vært ved årets oscarshow?

a) Jimmy Kimmel.

b) James Corden.

b) Jimmy Fallon.

2: Greta Gerwig er som den kun femte kvinde nogensinde nomineret som bedste instruktør. Hvilken film har hun instrueret?

a) Call Me by Your Name.

b) Get Out.

c) Lady Bird.

3: Hvilken film er nomineret til flest oscarstatuetter?

a) Dunkirk.

b) The Shape of Water.

c) Star Wars: The Last Jedi.

4: En stor skandale i amerikansk kunstskøjteløb har inspireret en af årets oscarnominerede film. Hvilken film er der tale om?

a) I, Tonya.

b) Phantom Thread.

c) The Disaster Artist.

5: Den danske filmfotograf Dan Laustsen er nomineret i kategorien bedste fotografering. For hvilken film?

a) Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

b) The Shape of Water.

c) Darkest Hour.

6: Kevin Spacey blev fjernet fra filmen "All the Money in the World", da han blev beskyldt for upassende seksuel adfærd. Hans afløser er nu nomineret for rollen i kategorien bedste mandlige birolle. Hvem er der tale om?

a) Anthony Hopkins.

b) Michael Caine.

c) Christopher Plummer.

7: Hvilken dansk skuespiller har hovedrollen i den svenske film "The Square", der er nomineret som bedste ikke-engelsksprogede film?

a) Kim Bodnia.

b) Claes Bang.

c) Lars Brygmann.

8: Gary Oldman er nomineret i kategorien bedste mandlige hovedrolle. Hvilken historisk personlighed portrætterer han i filmen "Darkest Hour"?

a) Winston Churchill.

b) Ernest Hemingway.

c) Charles Darwin.

9: Hvad hedder det teater, hvor årets show finder sted?

a) Dolby Theatre.

b) Arena Stage.

c) Kings Theatre.

10: Meryl Streep er nomineret i kategorien bedste kvindelige hovedrolle for sin rolle i filmen "The Post". Hvor mange gange har hun været nomineret?

a) 14.

b) 3.

c) 21.

Svar: 1:a, 2:c, 3:b, 4:a, 5:b, 6:c, 7:b, 8:a, 9:a, 10:c.

Kilder: Oscars.

/ritzau/