Quintana satser på træthed hos Giro-rivaler
Nairo Quintana fra Movistar har føringen inden den sidste enkeltstart i Giroen. Foto: Afp Photo/AFP
Det er et knebent forspring, som Nairo Quintana har inden søndagens afgørende enkeltstart i Giro d'Italia.

Nairo Quintana fører Giro d'Italia, og Movistar-kaptajnen kan tage den samlede sejr på søndagens sidste etape.

Det kræver dog, at colombianeren kan holde konkurrenterne bag sig i kampen mod uret, da 21. etape er en enkeltstart på 29,3 kilometer fra Monza til Milano.

En af de absolut stærkeste ryttere i kampen mod uret på flad vej er hollænderen Tom Dumoulin (Sunweb), der er 53 sekunder efter Quintana.

Men også nummer to, italienske Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), der er 39 sekunder efter Quintana, kan vinde løbet.

Endelig er lørdagens franske etapevinder, Thibaut Pinot (FDJ), 43 sekunder efter på en tredjeplads.

- Dumoulin er den farligste rival, og Nibali og Pinot gør det også godt på tidskørsler. Men hvis tingene går som normalt, så bør jeg ikke tabe så meget tid.

- Jeg satser også på træthed. Efter 20 dages benhårdt ræs i Giroen bør jeg have en lidt større chance mod dem, siger Quintana til holdets hjemmeside.

Tidligere i Giroen vandt Dumoulin en kuperet enkeltstart, men der havde han muligvis også flere kræfter tilbage, end tilfældet er nu.

- Søndagens enkeltstart er meget anderledes end den første i Giroen. Det er en rute, der er flad som en pandekage, og det ville passe tempospecialisterne perfekt.

- Jeg håber bare at forsvare mig godt. Jeg har ikke meget tid ned til mine rivaler, men nogle gange ender det godt for mig på sådanne ruter, og jeg vil selvfølgelig gøre mit bedste.

- Fysisk ser vi ud til at være på samme niveau, og jeg tror ikke, at tidsforskellene mellem os vil blive kæmpestore, siger Quintana.

/ritzau/