Quarterback får aftale med Denver Broncos efter flot sæson
Case Keenum skal føre Denver Broncos tilbage mod fordums storhed. Foto: Rob Carr/arkiv/AFP
Case Keenum bliver quarterback for de tidligere Super Bowl-vindere, der havde en skidt sidste sæson.

Case Keenum bliver manden, der skal forsøge at få NFL-holdet Denver Broncos tilbage til den storhed, som holdet har manglet de seneste sæsoner.

De tredobbelte Super Bowl-vindere har hentet den 30-årige quarterback, der i sidste sæson førte Minnesota Vikings frem til finalen i NFC Conference.

Her tabte holdet dog stort til de senere Super Bowl-vindere, Philadelphia Eagles.

Case Keenums aftale med Denver Broncos løber i to år og har ifølge amerikanske medier en værdi af 36 millioner dollar, cirka 217 millioner kroner.

- Case passer rigtig godt til os. Han havde en fremragende sæson, og han har oplevet meget i hele sin karriere.

- Hans erfaring, lederskab og konkurrencedygtighed er det, man leder efter hos en quarterback, siger Denver Broncos' general manager, John Elway, til holdets hjemmeside.

Den tidligere stjernequarterback førte Broncos til Super Bowl-sejre i både 1998 og 1999, hvorefter John Elway indstillede karrieren.

Siden fulgte en række ustabile år med skiftende quarterbacks, inden Denver Broncos i 2012 igen ramte en guldåre på quarterback-positionen med ansættelsen af Peyton Manning.

Han trak sig tilbage i 2016, efter at Broncos havde vundet Super Bowl for tredje gang.

Siden har Trevor Siemian forsøgt at udfylde rollen, mens talentet Paxton Lynch endnu ikke har formået at få sit gennembrud.

I sidste sæson vandt Denver Broncos kun 5 af 16 kampe i grundspillet, og dermed missede holdet slutspillet for andet år i træk.

Case Keenum har tidligere spillet for Houston Texans og St. Louis Rams/Los Angeles Rams.

Sidste år underskrev han en etårig aftale med Minnesota Vikings, som han altså førte frem til NFC-finalen.

/ritzau/