Qatars nabokonflikt rammer ikke A.P. Møller - Mærsk
Maersk Oil har i 25 år arbejdet i Qatar. (Arkivfoto) Foto: Maersk Oil/Free
A.P. Møller - Mærsks store olieaktiviteter i Qatar er ikke berørt af krisen mellem landet og dets naboer.

A.P. Møller - Mærsks olieproduktion i Qatar er ikke påvirket af landets konflikt med flere andre stater i Mellemøsten. Det skriver Maersk Oil i en kommentar til Ritzau.

Qatar er lige nu ramt af en dyb konflikt med flere lande i Mellemøsten, blandt andre det indflydelsesrige Saudi-Arabien. De diplomatiske forbindelser er afbrudt og transport mellem landene er lukket ned.

Maersk Oil har store aktiviteter i Qatar, hvor selskabet producerer olie fra Al-Shaheen-feltet.

- Maersk Oil følger udviklingen i Qatar tæt. Vores første prioritet er at minimere forstyrrelser og bekymringer for vores ansatte, deres familie og vores leverandører.

- Vores produktion og operationer er ikke påvirket. Vi arbejder tæt med Qatar Petroleum og andre relevante myndigheder og overvåger situationen, skriver Maersk Oil.

Maersk Oil har været aktiv i Qatar i næsten 25 år, hvor selskabet sammen med Qatar Petroleum har hentet over en milliard tønder olie op fra landets offshore oliefelter.

I 2016 mistede Maersk Oil dog kontrakten, da man tabte en budrunde på, hvem der skulle stå for produktionen. Maersk Oil stopper dermed sine operationer i landet fra juli i år.

Qatar ligger som en halvø i Den Persiske Golf. Landets eneste landfaste forbindelse er til Saudi-Arabien.

Netop Saudi-Arabien brød som det første land for få dag siden de diplomatiske forbindelser til Qatar. Siden er De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain, Yemen og den libyske regering i Benghazi fulgt trop.

Landene beskylder Qatar for at støtte terrorister. Det skulle være sket, fordi Qatar har betalt løsepenge til grupper i Irak for nogle medlemmer af den kongelige familie.

Qatar har tidligere været på kollisionskurs med sine naboer.

/ritzau/
via Listen To News