Pytlick: Selvfølgelig vil det svække os
Jan Pytlick har svært ved at se, hvordan Danmark kan spille på samme niveau efter Louise Svalastogs skade.

Landstræner Jan Pytlick er ikke i tvivl om, at Louise Svalastog Spellerbergs OL-farvel på grund af en dårlig ryg får betydning for håndboldlandsholdets spil i den indledende gruppe, der begynder lørdag.

Selv om han er sikker på, at afløseren Marianne Bonde fra FIF hurtigt kan falde ind på holdet og finde ind i sin nye rolle, så vil der være en pris at betale.

- Vi kommer til at mangle den timing, der var i forsvaret. Det vil jo svække os på den ene eller anden måde, for hvis jeg syntes, Marianne Bonde ville fungere bedre i forsvaret, så havde jeg jo taget hende med i stedet for, siger Pytlick.

Da han tidligt fredag blev klar over, at holdets medicinske stab ikke kunne garantere, at stregspilleren blev spilleklar indenfor de nærmeste dage, var der ikke andet at gøre end at rokere rundt.

- Og når man så har taget beslutningen, er man også videre. Jeg synes, at det er rigtig synd for hende, og jeg har ondt i maven over det, men jeg har parkeret det og er allerede videre til de næste spørgsmål:

- Hvad gør vi med forsvaret, og hvordan passer Marianne Bonde ind?

Jan Pytlick tror ikke, at spillerne lader sig påvirke rent mentalt af uroen dagen før det første opgør mod Sverige.

- Vi har desværre prøvet det her mange slutrunder og er efterhånden trænet i det. Pigerne har set deres gode veninder bryde sammen, men de ved, at det handler om at komme videre og holde fokus på næste kamp, siger landstræneren.

Han glæder sig over, at Marianne Bonde så skarp ud i den seneste træningssamling, hun deltog i, og har ingen betænkeligheder ved at bruge hende, selv om hun i givet fald skal spille 24 timer efter landingen i London.

- Hun må ind med det samme, når der er brug for det, siger han.

Marianne Bonde kender sin kommende forsvarsmakker, Mette Melgaard, fra tiden i Slagelse og FCK Håndbold, så de behøver ikke begynde helt forfra.

/ritzau/