Pytlick er skuffet over håndbold-VM
På banen går det fint, men forholdene uden for banener ikke i orden ved VM, mener landstræneren. Foto: Lars Poulsen / POLFOTO
Forholdene i Brasilien er ikke et VM værdigt, lyder det fra den danske landstræner Jan Pytlick.

Håndboldkvinderne har ind til videre succes på banen, men den danske landstræner Jan Pytlick er langt fra imponeret over de brasilianske VM-værter.

"Jeg er skuffet. Disse forhold er ikke et VM værdigt," siger han til Jyllands-Posten.

"Jeg vil ikke lyde negativ og forkælet, og det er interessant at komme ud at spille i en anden kultur. Men prøv at høre her. Jeg sad i hallen og så kampen mellem Elfenbenskysten og Sverige, og der var nøjagtigt 49 tilskuere. Jeg talte dem," siger Jan Pytlick.

Han mener, at Brasilien bluffede sig til at tildelt værtskabet bl.a. med flotte ord om, at håndboldsporten skulle udbredes i landet.

"Jeg synes, det er i orden, at man spiller VM i Brasilien for at brede sporten ud på verdensplan. Men når brasiliansk tv ikke en gang viser Brasiliens egne kampe, hvad er så ideen med det? Så bliver det ikke bredt ud. Det virker ikke som om, det brasilianske håndboldforbund har lavet en strategi. Hvorfor bliver alle håndboldspillere på 12 år ikke transporteret i hallen for at se de kampe? Gør nu noget for at hype det," siger Jan Pytlick til Jyllands-Posten.

Danmark spiller i morgen ottendedels-finale mod Japan.

via Listen To News