Pyha! Boligejere slipper for rentesmæk
Det kan ende med, at der alligevel bliver råd til el for de danske boligejere, efter Europa-Kommissionen i dag kom med sine bankkrav. Foto: Colourbox
EU skåner i første omgang danske boligejere fra det rentesmæk, som hårdere bankkrav til realkreditinstitutterne kunne have betydet.

Danske boligejere kan i første omgang tage det en anelse mere med ro, efter Europa-Kommissionen i dag kom med sine krav til de europæiske banker.

Frygten var, at Kommissionen ikke ville regne de unikke danske realkreditobligationer som ligeværdige med statsobligationer. Det kunne have sendt renterne på realkreditlån i vejret.

Men selv om EU i dag ikke kom med endelige krav, synes udspillet at skåne de danske boligejere.

"I første omgang kan vi ånde lettet op, men faren er ikke drevet over endnu. Det er for tidligt at sige, at vi er home free. Men det er et skridt i den rigtige retning," vurderer cheføkonom hos Realkredit Danmark, Christian Hillesøe, overfor Newspaq.

Også politisk vækker udspillet glæde. Det socialdemokratiske danske parlamentsmedlem Dan Jørgensen kalder det en 1-0-føring til boligejerne ved halvleg.

"Kommissionen har forstået, at der er forskel på boligobligationerne fra land til land. I Danmark har vi et meget solidt system. Vores realkreditobligationer er faktisk stort set ligeså så sikre som vores statsobligationer. Derfor skal vi selvfølgelig ikke straffes for, at det ikke er tilfældet i alle andre lande, siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.