Putins tidligere livvagt afhøres af briter
I sagen om mordet på den afhoppede russiske spion Aleksander Litvinenko, har britiske Scotland Yard fået lov til at afhøre en tidligere agent og livvagt for den russiske præsident Putin.

Årets spiondrama om forgiftningen af den tidligere russiske spion Aleksander Litvinenko kommer nu tættere på magtens cirkler. De britiske efterforskere fra Scotland Yard har af de russiske myndigheder fået lov til at forhøre Andrei Lugovoj, der tidligere har været KGB-agent og livvagt for den russiske præsident Vladimir Putin.

Lugovoj mødte Aleksander Litvinenko i London og var passager på et fly fra London til Moskva, hvor der er blevet fundet spor af der radioaktive stof polonium-210, som tog livet af Aleksander Litvinenko. Han har samtidig boet på to af de hoteller i London, hvor der er fundet spor af det radioaktive stof.

»Jeg er blevet informeret om, at mit møde med detektiverne fra Scotland Yard kommer til at ske i dag og at de vil gøre det i samarbejde med ansatte fra den russiske statsanklagers kontor,« sagde Logovoi onsdag ifølge CNN til det russiske nyhedsbureau Itar-tass.