Putins talsmand: Litvinenko-undersøgelse er måske en joke

Putins talsmand Dmitry Peskov siger, at undersøgelsen af Litvinenkos død kan tilskrives den britiske humor.
En talsmand for Ruslands præsident Vladimir Putin siger, at Litvinenko-undersøgelsen kan forgifte atmostfæren mellem Moskva og London yderligere. (Arkivfoto)
En talsmand for Ruslands præsident Vladimir Putin siger, at Litvinenko-undersøgelsen kan forgifte atmostfæren mellem Moskva og London yderligere. (Arkivfoto) Foto: Sebastian Derungs/SWISS-IMAGE.CH

Kreml afskrev torsdag konklusionerne af en britisk undersøgelse om drabet på den russiske, tidligere efterretningsagent Alexander Litvinenko som en mulig britisk "joke".

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Dommeren konkluderede i undersøgelsen, at præsident Vladimir Putin sandsynligvis havde godkendt drabet.

- Måske er det her en joke, sagde Dmitry Peskov, Putins talsmand til journalister.

- Mere sandsynligt kan det tilskrives den fine britiske humor - det faktum at en åben, offentlig undersøgelse er baseret på fortrolige data fra ikke nærmere angivne efterretningstjenester, sagde han.

Talsmanden sagde også, at den britiske dommerundersøgelse kan forgifte relationerne mellem Moskva og London yderligere.

- Sådanne halve undersøgelser som den, vi taler om i dag, er i stand til yderligere at forgifte atmosfæren i vores bilaterale bånd, sagde han.

Talsmandens udtalelser kom, efter at den britiske dommerundersøgelse tidligere på dagen havde konkluderet, at Vladimir Putin sandsynligvis godkendte den efterretningsaktion som Alexander Litvinenko blev myrdet under med det radioaktive stof polonium-210.

Russeren blev forgiftet, da han på et hotel i London i 2006 under et møde med to russiske agenter drak grøn te indeholdende det stærkt giftige stof. Agenterne havde bedt ham om at mødes med dem på hotellet.

Ifølge Putins talsmand Dmitry Peskov vil Rusland give "alle nødvendige svar via diplomatiske kanaler."

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.