Putin og Merkel opfordrer til våbenhvile i Ukraine

Lederne fra Rusland, Tyskland og Frankrig opfordrer alle til våbenhvile i Ukraine, meddeler Kreml.
Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, opfordrer til, at de stridende parter i Ukraine lader være med at slås.
Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, opfordrer til, at de stridende parter i Ukraine lader være med at slås. Foto: Alexei Nikolsky/AP

Lad være med at slås.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Sådan lyder en opfordring fra Ruslands præsident, Vladimir Putin, Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og den franske præsident, François Hollande, til de stridende parter i Ukraine.

De tre ledere har lørdag drøftet krisen over telefonen, og de er enige om at opfordre til våbenhvile, siger den russiske ledelse i Kreml i en erklæring.

Ifølge oplysningerne udtrykker de ønske om, at våbenhvile vil stå centralt i de drøftelser, der foregår i Minsk i Hviderusland, hvor Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) forsøger at få den ukrainske ledelse og oprørerne til at enes..

- Der blev udtrykt håb om, at spørgsmålet om en hastende våbenhvile og tilbagetrækning af tunge våben vil stå centralt på dagsordenen, hedder det i erklæringen fra Kreml.

Der har på det seneste været tiltagende krigshandlinger mellem den ukrainske hær og de prorussiske separatister i den sydøstlige del af Ukraine.

Parterne blev i efteråret enige om en række tiltag, der skulle tage luften ud af konflikten, herunder også en våbenhvile.

Denne våbenhvile er dog under stort pres.


/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.