Putin: Kvaliteten falder uden russiske OL-stjerner
Ruslands præsident mener, at OL i Rio bliver ramt på niveauet, fordi mange russiske atleter ikke er med.
Den russiske præsident, Vladimir Putin, talte onsdag for en række af de russiske atleter, der er udelukket fra OL i Rio.
Den russiske præsident, Vladimir Putin, talte onsdag for en række af de russiske atleter, der er udelukket fra OL i Rio. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP

OL i Rio bliver uden en lang række russiske atleter, og det rammer niveauet ved de forestående olympiske lege.

Det mener Ruslands præsident, Vladimir Putin.

- Det er et nederlag for hele sportsverdenen og for de olympiske lege.

- Det er klart, at fraværet af mange russiske udøvere, som er ledende i mange discipliner, vil nedsætte intensiteten i konkurrencerne og nedsætte værdien for tilskuerne, lød det onsdag fra Vladimir Putin ifølge Reuters.

Præsidenten talte i Moskva til de udelukkede russiske atleter, og han tog kraftigt afstand fra udelukkelsen af dem efter den seneste tids afsløringer af statsstøttet doping i Rusland.

Vladimir Putin mener, at beslutningen ikke blot rammer den retlige sfære, men også går ud over al sund fornuft.

- Den bevidste kampagne, som er rettet mod vores atleter, er præget af såkaldt dobbeltmoral ud fra tanken om kollektivt ansvar, som ikke er foreneligt med sport, retfærdighed i almindelighed eller den grundlæggende norm for lovgivning, lød det fra Putin.

Den russiske præsident fastslog, at medaljer fra OL i Rio vil være langt mindre værd, og at sejrene vil smage helt anderledes, fordi en del russiske atleter ikke deltager.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.