Putin kan blive Ruslands nye præsident
Den russiske premierminister Vladimir Putin kan være på vej tilbage som Ruslands præsident. Arkiv Foto: Alexander Zemlianichenko / POLFOTO
Dmitry Medvedev vil ikke stille op til præsidentvalg igen, hvis det bliver en kamp mellem ham og Putin.

Den russiske premierminister Vladimir Putin kan være på vej tilbage som Ruslands præsident. Hvis han da ellers selv vil det.

Det står nu klart efter, at hans største rival - landets nuværende præsident Dmitry Medvedev sent i aftes erklærede, at selvom han gerne vil have en anden periode som præsident, så vil han ikke opstille i et kampvalg mod Putin, det skriver nyhedsbureauet AFP.

Med kun ni måneder tilbage, før russerne skal til stemmeurnerne for at vælge landets nye præsident, har hverken den 45-årige Medvedev eller hans mentor den 58-årige premierminister Putin officielt givet udtryk for, at de vil kæmpe om præsidentposten.

Putin og Medvedev har i årevis arbejdet tæt sammen, men står forskelligt politisk. Derfor var det også ventet, at de to kunne tørne sammen i et valg. Men det kommer altså ikke til at ske, fastslår Medvedev.

"I denne forstand kan konkurrencen mellem os i virkeligheden skade de opgaver og mål, som vi har arbejdet for de sidste år", siger præsidenten i et interview med Financial Times ifølge AFP.

Kilde: AFP