Pushere har fred for politiet
Politiet har haft travlt med tricktyve og lommetyve i København. Imens har pushere på Vesterbo frit spil.

De seneste måneder har pushere på Vesterbo i København haft fuldstændig fred for politiet. Det erkender tillidsmanden for betjentene på Station City, Michael Møller, over for TV2 Nyhederne.

- Vi anholder ikke pushere i øjeblikket. Der er 100 procent frit spil i øjeblikket på Vesterbro. Den direkte årsag til det er, at politiets jurister er pressede, siger Michael Møller.

Han forklarer, at ledelsen den 25. maj har beordret lokalpolitiet til ikke at beskæftige sig med gadeplan. Politiet skal altså ikke anholde pushere.

- Man har sagt, at nu er det slut, vi kan ikke følge med mere, siger han.

Konsekvensen er, at handlen med narko tilsyneladende har kronede dage på Vesterbro. TV2 Nyhederne viser, hvordan pushere åbenlyst handler med kokain på gaden og henvender sig til tilfældige forbipasserende og tilbyder deres varer.

Chefpolitiinspektør Jørgen Aabye forklarer, at politiet har haft travlt med tricktyve og lommetyve hen over sommeren, men erkender også, at en del af forklaringen er overbelastning i det juridiske system.

- Jeg tager en snak med ledelsen på Station City, straks jeg møder i morgen (mandag, red.). Indsatsen på Vesterbro vender snart tilbage, siger Jørgen Aabye.

Efter udsendelsen reagerede Venstres retsordfører Karsten Lauritzen ved at forlange justitsministeren på banen for at redegøre for den "besynderlige prioritering".

Dansk Folkepartis Martin Henriksen forlangte handling med det samme: "Der skal skrides ind nu, i aften. Det kan kun gå for langsomt."

/ritzau/

/ritzau/