VORES VALG Pulverslukker måske bag alarm på valgsted
Pulveret blevet fundet i et skab på Sundskolen. Både elever, lærere og vælgere er blevet evakueret. Foto: Per Rasmussen / POLFOTO
Både børn, lærere og vælgere på Lollands-siden af Nykøbing Falster er blevet evakueret fra Sundskolen.

Evakueringen af Sundskolen i Nykøbing Falster på valgdagen skyldes muligvis slukningsmateriale fra en tidligere brand på skolen.

Det fortæller journalist Birgitte Grønning fra Lolland Falsters Folketidende, der er på stedet.

"Jeg har talt med skolelederen Esben Andersen, der husker tilbage på begyndelsen til en brand i forbindelse med en tagreparation inden sommerferien, og der har været sprøjtet noget slukningsskum ud. Og det kan muligvis være det, der nu er dukket op," fortæller hun til Newspaq.

Både elever, lærere og vælgere er blevet evakueret fra skolen. Og vælgerne er nu blevet dirigeret til Sundkirken i nærheden.

Fem personer blev utilpasse, efter at have været tæt på pulveret, og har fået behandling for udslæt i nogle ambulancer på valgstedet.

Politiinspektør Erik Johansen nævner selv, at pulveret kan stamme fra "en tidligere episode på skolen." Men på nuværende tidspunkt udelukker politiet ikke, at der kan ligge en forbrydelse bag pulveret.

"På en dag som i dag, hvor hele Danmarks politi er ekstra på mærkerne, er det noget af det, vi holder øje med," siger han til Newspaq.