Prudhomme ønsker hemmelig Tour-snak med DCU
Chefen for Tour de France, Christian Prudhomme, vil gerne diskutere Tour-start i Danmark, men ikke offentligt.

Chancen for en dansk Tour de France-start lever fortsat, efter formanden for Danmarks Cykle Union (DCU), Tom Lund, har holdt møde med løbsdirektøren Christian Prudhomme.

Men der skal ikke tales alt for højt om det, og franskmanden smed en gang udfordringer og forbehold i gryden af dansk optimisme.

- De siger, at de vil gerne have, at vi snakker videre om det, men at vi holder det lidt for os selv. For det giver en masse tumult, hvis det kommer ud i medierne.

- Der er en række udfordringer, der skal løses, og det ligger ikke lige til højrebenet. Det er mere en dansk drøm end et fransk ønske, siger Tom Lund.

Igen var den franske boss meget glad for at tale om interessen for cykelsporten i Danmark.

- Prudhomme er meget begejstret for den måde, cykelsporten i Danmark fungerer, og han er begejstret for den måde, vi afvikler VM, og han har noteret sig, at Giroen var en succes med stort publikum.

- Hele den side er rigtig godt. Derfor snakkede vi om at arbejde videre på det, siger Tom Lund.

- Prudhomme og en af ASO-organisationens managere til Post Danmark Rundt har fået invitationen, og vi håber på en åben kontakt.

- Deres ønske er, at vi ikke bruger meget tid i pressen og ser på, om det er muligt, inden vi annoncerer mere, siger Lund.

DCU-formanden skal nu hjem og præsentere snakken med ASO for bestyrelsen i Danmarks Cykle Union og unionens sponsorer.

/ritzau/