Prostitution skal bekæmpes – men politiet må selv skaffe penge

Politikere vil bekæmpe de bagmænd, der tjener på prostitution. Men uden at tage stilling til, om politiet så skal bruge færre folk på ulovlige knive eller indbrud. Ifølge DR-journalist og - studievært »svigter flere ledende politifolk«.
AppleMark
AppleMark

Prostitution og menneskehandel er »forfærdeligt« og »skræmmende«, mener Venstre og Dansk Folkeparti.

Udmeldelsen kommer efter, at DR i forgårs sendte dokumentaren Prostitutionens bagmænd . Programmet afslørede, hvordan kvinder bliver brugt til sex af skruppelløse bagmænd.

Politikerne tager altså skarpt afstand til prostitutionen. Alligevel vil de ikke prioritere, hvilke områder, politiet skal bruge færre ressourcer på til fordel for bekæmpelsen af de skruppelløse bagmænd.

Heriblandt Venstres retspolitiske ordfører Kim Andersen.

Kassen er lukket

»Vi forventer, at politiet virkelig sætter fokus på det her område,« siger han.

Men på trods af den forventning, får de ikke flere penge at bekæmpe bagmændene for, hvis det står til Kim Andersen.

Politidirektøren og rigspolitichefen må selv finde ud af, hvordan de udnytter politiets ressourcer. Det er ikke politikernes opgave, mener Venstre.

»Det kan ikke nytte noget, at hver gang de står overfor en opgave, skal de have flere ressourcer,« siger Kim Andersen.

Heller ikke retsordfører Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti mener, at indbrudstyve eller andre områder skal nedprioriteres til fordel for prostitution. Selvom bagmændene skal bekæmpes.

»Vi vil have 2.000 flere betjente på gaderne. Men det tager tid, fordi de først skal uddannes,« siger han.

Ifølge DR-journalist Line Gertsen, der blandt andre står bag dokumentaren, er der ingen tvivl om, at området skal prioriteres højere. Problemet er, at ledende politifolk ikke fortæller sandheden.

Politifolk lyver

»Min private holdning er, at der er flere ledende politifolk i landet, der svigter. Til citat og til politikerne siger de, at de har styr på området. Men uden for citat siger de til mig, at de godt selv ved, at indsatsen ikke er god nok. Og at det er et stort problem,« siger journalisten.

Til Line Gertsen siger politifolkene, at nogle af årsagerne er politireformen, der har kostet ressourcer. Ligesom overarbejde og den politiske beslutning om, at indføre zoner, hvor politiet skal visitere for knive, koster energi.

I 2006 fremlagde rigspolitichef Torsten Hesselbjerg en plan for indsatsen mod prostitutionens bagmænd. Op til 15 mand i hver politikreds skulle afsættes til området.

Men i dag er der kun afsat to mand i hver af landets 12 kredse til opgaven.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra rigspolitichefen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.