Professor: Ingen oplagt dansk guldvinder
Ingen af de 113 atleter, som Danmark har sendt til OL, er oplagte guldvindere i London, mener professor.

Danmark har ingen oplagte guldvindere til OL i London, men kan godt regne med syv-otte medaljer.

Det vurderer professor Klaus Nielsen Birkbeck University of London. Han har igennem flere år ført nøje statistikker over de danske præstationer frem mod legene i Storbritanniens hovedstad.

- Ser man på de seneste VM-præstationer i alle discipliner, så vil Danmark vinde otte medaljer - en guld, tre sølv og fire bronze.

- De danske atleter har klaret sig godt til VM, og det ser også godt ud, hvis man ser på antallet af top-otte placeringer. Det er bedre end for fire år siden før OL i Beijing.

- Men der er ingen oplagte guldkandidater. Jeg tror, at Danmark vinder temmelig mange medaljer - syv-otte stykker - men jeg kan ikke se, hvem der skal vinde guld ud over måske håndboldlandsholdet hos herrerne, siger Klaus Nielsen.

Professoren mener alligevel, at meget skal gå op i en højere enhed, hvis Ulrik Wilbeks håndboldherrer skal vinde OL-turneringen.

- Det er jo få mål, der afgør, om de eksempelvis taber eller vinder en kvartfinale, siger han.

Selv om svømmeren Jeanette Ottesen i 2011 vandt VM-guld i 100-meter-fri, så er konkurrencen så hård i disciplinen, at der heller ikke er en oplagt dansk guldmedalje dér. Ottesen måtte da også dele VM-titlen med en hviderusser, der svømmede lige så hurtigt.

Heller ikke Lotte Friis er en oplagt guldvinder i 800-meter-fri.

- Lotte Friis skal op på et niveau, hun aldrig har været på, hvis hun skal slå Rebecca Adlington. Friis vinder nok en medalje, for de to er noget bedre end deres konkurrenter, siger Klaus Nielsen:

- Vi kan måske også vinde noget i sejlsport, men det er på sølv-bronze-niveau.

Team Danmark og Danmarks Idræts-Forbund har en officiel målsætning, der lyder på otte danske medaljer.

/ritzau/