Administration 

PRM: FC Thy Piger vinder Danskernes Idrætspris

Unikt samarbejde mellem fem vestjyske fodboldklubber viser vejen for foreninger i tyndt befolkede områder.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Naboklubberne er ikke rivaler, men nære samarbejdspartnere, der er med til at styrke den enkelte forenings arbejde med både bredde og elite. Det er kort fortalt, hvad vinderen af Danskernes Idrætspris 2017, FC Thy Piger, handler om. Bag initiativet står Nors BK, Thisted FC, Koldby/Hørdum IF, Frøstrup Hannæs IF og IF Nordthy.

Det er første gang, at prisen lander i Jylland, men det er andet år i træk, at vinderinitiativet er fodboldbaseret. Sidste år vandt FC Prostata fra København.

Med prisen, der blev overrakt til DR's show SPORT 2017, modtager FC Thy Piger 100.000 kr. Danskernes Idrætspris blev præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.

Ideen bag FC Thy Piger opstod, da nogle personer syntes, at det var på tide at gøre noget for pigefodbolden i Thy - både for bredden og eliten. Udfordringen var, at der var for få piger i alle fem klubber. Løsningen var et større lokalt fællesskab og aktivitetsniveau omkring pigefodbolden. Der arrangeres nu fælles teknik- og kompetenceforløb udover den træning, pigerne i forvejen har i deres 'moderklubber'.

De fem klubber har nu et stærkt samarbejde og har alle fået medlemsfremgang. Initiativet har i praksis 'reddet' pigefodbolden i denne del af Danmark, som er et af de mere tyndtbefolkede områder, og hvor der er 45 km mellem Frøstrup i nord til Hørdum i syd.

"Inden finalen, syntes vi, at vi med den store medieomtale allerede havde vundet. Det har været langt mere, end vi havde turdet håbe på. Og nu står vi så med prisen. Det er jo helt vildt," siger Heidi Gravesen, der både er holdleder i FC Thy Piger og sidder i fællesskabets samarbejdsudvalg.

Sammen med sportschef, Jannik Riis, og den 15-årige spiller, Emma Møller, modtog Heidi Graversen Danskernes Idrætspris på scenen i JYSKE BANK Boxen i Herning.

På live-tv takkede Heidi Graversen spillere og trænere i de fem klubber foruden Thisted Kommune og sponsorer for at tro på ideen med det tætte samarbejde.

"Vi er jo ikke i København, hvor man måske nok har lidt lettere ved at få folk med på skøre ideer. Her i Vestjylland er vores initiativ derfor lidt af en revolution," uddyber Heidi Graversen.

Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks, og Niels Nygaard, formand for DIF, præsenterede de tre nominerede, og de to OL-medaljevindere fra Rio, sejleren Anne-Marie Rindom og bryderen Mark O. Madsen, offentliggjorde vinderen.

"Når vi i aften fejrer de danske topatleter, bør vores hyldest også gå til de lokale idrætsforeninger, for det er her, vejen til medaljerne bliver lagt. Men foreningerne er ikke bare konkurrence og elite. Idrætsforeninger er også motion, sundhed og hygge. Og vi kan være med alle sammen uanset køn, alder og overbevisning. Foreningsidrætten inkluderer alle og skaber dermed den sammenhængskraft som er så værdifuld i vores samfund. Derfor er vi i e-Boks meget stolte af, sammen med Danmarks Idrætsforbund og DR P4, at stå bag Danskernes Idrætspris - en pris der hylder foreningsidrætten i Danmark," siger Susanne Søndahl Wolff.

Når FC Thy Piger endte som vinder af den prestigefyldte pris, skyldes det i høj grad de perspektiver, der ligger i initiativet. Det forklarer DIF's formand, Niels Nygaard:

"Samarbejdet i Thy er et meget spændende initiativ, fordi det viser, at der er en vej ud af de udfordringer som mange små foreninger oplever i disse år: foreningerne i nabobyen skal ses som en samarbejdspartner og ikke en rival. Det kræver et opgør med mange års vanetænkning, men de fem klubber, der nu udgør FC Thy Piger, har vist, at det kan lade sig gøre. Det er et stærkt signal at sende til hele idrætsdanmark. Derudover må jeg sige, at jeg er meget imponeret over de resultater, som samarbejdet har udmøntet sig i med flere medlemmer og et højere sportsligt niveau."

I alt var der indstillet 229 forskellige idrætsinitiativer til Danskernes Idrætspris 2017, og i alt deltog 14.267 danskere i afstemningerne i de otte P4-regioner.

"50 procent flere end sidste år har været inde og stemme på deres regionale favorit til Danskernes Idrætspris," fortæller Susanne Søndahl Wolff.

"Den fremgang er vi naturligvis godt tilfredse med. Den skyldes sikkert, at danskerne fortsat er meget engageret i deres lokale idrætsforeninger, og at der har været mange virkelig gode initiativer fra hele landet i spil til at få Danskernes Idrætspris."

"Og tillykke fra e-Boks til FC Thy Piger. Kvindefodbolden har virkelig været i fokus i 2017, og det glæder mig, at der også sker en masse på den front rundt omkring i landets ungdomsafdelinger. Initiativet med FC Thy Piger viser, at foreningsidrætten godt kan finde en vej ud af de udfordringer, som man kan stå med. Det lover godt for fremtiden," slutter Susanne Søndahl Wolff.

Om vinderen af Danskernes Idrætspris, FC Thy Piger - indstillet i P4 Midt- og Vestjylland:

Idrætsinitiativet i Thy består af et unikt ligeværdigt samarbejde mellem fem gamle rivaliserende klubber: Frøstrup Hannæs IF, IF Nordthy, Nors BK, Koldby-Hørdum IF og Thisted FC. Samarbejdet betyder, at piger kan fortsætte med at spille fodbold, selvom de bor ude i et lokalsamfund, hvor der ikke er så mange spillere. Og pigerne får mulighed for at spille fodbold på et højere niveau, end de ellers havde mulighed for. Som en konsekvens er janteloven sat ud af funktion - pigerne må gerne være dygtige til fodbold. Hos FC Thy Piger træner pigerne i rotation mellem alle fem klubber. Dertil kommer, at pigerne træner og spiller kampe lige meget i alle klubber. På den måde føler pigerne nu, at deres hjemmebane er hos alle fem klubber.

Hos FC Thy Piger - hvor der er 45 km mellem Frøstrup i nord til Hørdum i syd - vokser antallet af medlemmer, og samarbejdet har i praksis 'reddet' pigefodbolden i Thy.

Om de to øvrige finalister:

Lykkeliga - indstillet i P4 Nordjylland

Idrætsinitiativet fra Aalborg handler om at give udviklingshæmmede børn og unge mulighed for at dyrke håndbold i en forening. Initiativtager er Rikke Nielsen, der er tidligere landsholdsspiller. Hun insisterede på, at hendes datter med Downs syndrom skulle have mulighed for at spille håndbold og startede Lykkeliga op, hvor mange børn og unge nu træner og spiller kampe mod andre tilsvarende hold i Lykkeligaen. Det giver lykkeliga-spillerne kæmpe oplevelser og livsglæde.

For både forældre og børn er Lykkeliga et unikt fællesskab, der rækker ud over selve håndbolden på halgulvet.

Aktive familier i Hørning - indstillet i P4 Østjylland

Aktive familier i Hørning er en del af Hørning Puls. I det idrætsinitiativ er der fokus på den travle børnefamilie. Her kan store som små bevæge sig og lege med deres forældre. På den måde kombineres motion og kvalitetstid med børnene.

Blandt aktiviteterne er skattejagt, udefitness, forhindringsbane, cykellege, orienteringsløb, Pokémon Go, geocaching. Der er aktiviteter for børn og voksne, og der er garanti for at både børn og voksne får sved på panden.

Indendørs har flere og flere fundet vej til gymnastiksalen, hvor man kan få 1,5 time fyldt med fællesopvarmning og max gas på redskaberne bagefter. En søndagscafé med kaffe, kage/boller og saftevand sørger for, at der også er plads til hygge i pauserne.

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk.

For mere information, kontakt:

Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks

ssw@e-boks.dk, mobil: 23 82 13 14.

Torben Lollike, kommunikationskonsulent i DIF

tolo@dif.dk, mobil: 20 40 98 89.

Om e-Boks

5 mio. danskere modtager hvert år post i e-Boks - den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. Herudover er der yderligere 7 mio. borgere, der modtager posten digital i resten af Norden og andre lande. I 2016 blev 368 mio. dokumenter leveret via e-Boks. Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere. e-Boks er ligeligt ejet at Nets og PostNord.

Læs mere på www.e-boks.com.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Trafik i snevejr
Nyheder

Onsdag skal du

køre tidligt!

Billede viser bilen der er grålig.
Biler

Her er

Årets Bil 2022

Karsten Ree er et stort smil.
Kendte

Ree smider bombe:

Biltyv opfandt DBA

Emma Aispuro
Nyheder

Berygtet mafiakonges unge

hustru får tre års fængsel

DJ Martin Jensen sidder ved et vindue.
Nyheder

Efter koncert:

ALLE skal testes

Et udprintet coronapas.
Corona

Besked til 40.000 ansatte:

Coronapas eller hjem

uden løn

Dronningen sammen med nogle af sine hjemmelavede klippede nisser
Underholdning

Dronningen fastholder 

denne tradition

To fra beredskabsstyrelsen set bagfra
Nyheder

Værnepligtige hjælper

med coronatest

To skåle risalamande med kirsebærsovs på.
Mad og drikke

Vildt: Så mange danskere

kan ikke fordrage risalamande

En karrusel med et træ i baggrunden
Livsstil

Det vidste du

(måske) ikke

om Tivoli

Ditte Julie Jensen hælder noget orange flydende ud over en kage.
Kendte

Bagedyst-darling

nedlagt af corona

En læge med en corona test i hånden.
Nyheder

Yderligere to tilfælde af

Omikron fundet i Danmark

mand i jakke og slips poserer
Nyheder

Valgbombe i kommune:

Ny borgmester 

hund løber i sne
Dyreliv

Pas på poterne! 

kvinde med solbriller
Kendte

Janni Spies er blevet

mormor

folk går på gaden i snestorm
Nyheder

Her rammer snestormen  

bil ved benzinpumpe
Biler

Skyhøje benzinpriser:

Sådan kører du længere

på literen

bradley cooper poserer
Underholdning

Superstjerne i chok:

Truet med kniv

amalienborg slotsplads
Kongelige

Nye sider

af Kongehuset

brandbiler og redningsfolk til stede på vej
Krimi

Varebil kører frontalt

sammen med bil

tv2-logo på bygning
Nyheder

Tidligere TV2-chef

til kolleger: Stå frem 

kvinde med stofmundbind
Corona

Ingen stofmundbind

opfylder krav

mand retter på skjorten
Nyheder

Dumper Messerschmidts

planer 

sas-fly holder i lufthavn
Nyheder

SAS taber milliarder

indsættelsesceremoni af præsident
Kongelige

Dronning Elizabeth

skiftet ud

fodboldspiller jubler
Sport

Se listen: De kan blive

Årets Sportsnavn 2021

forrude på bil dækket af sne
Krimi

Så kom sneen:

Kaos på vejene

sygeplejersker demonsterer
Nyheder

Sygeplejersker vil sige op

i protest 

messi
Sport

Lionel Messi vinder Ballon d'Or - for syvende gang

Ghislaine Maxwell og Jeffrey Epstein
Nyheder

Anklager om

Epsteins ekskæreste:

Hun udvalgte piger til misbrug

Michael Dyrby
Nyheder

Sætter navn på krænker:

Det var Dyrby!

Grafisk fremstilling af omikron
Nyheder

FAKTA: Sådan udtales navn på ny coronavariant

Vacciner i bakke
Krimi

Forsøgte at sætte ild til vaccinationscenter

Pornomodeller poserer
Sex og samliv

Svensk studie:

Porno gavner sexlivet

Personer på gaden i snevejr.
Nyheder

Snestorm på vej

Nyheder

TV 2-direktør:

Ledelsen har svigtet

malegrej
Nyheder

Kommune forærer 250 kunstværker væk

Peter Ingemann
Kendte

Peter Ingemann: - Far tog mig med på bodega

blikkenslager
Nyheder

Tjek din lønseddel:
Hver anden finder fejl

Krimi

Frontalt sammenstød - flere er kommet til skade

mette frederiksen med stofmundbind
Corona

Mundbind kan være problematiske - det skal du gøre

Therese Philipsen
Nyheder

Hun fældede Jes Dorph:
- Jeg har været plaget af mareridt

Jes Dorph på gaden
Kendte

Jes Dorph:

Jeg fortryder

Søren Brostrøm viser et mundbind
Corona

Disse restriktioner
træder i kraft i dag

rasmus rask skolen
Nyheder

Ukendt coronavariant lukker dansk skole

Janni Pedersen
Nyheder

Janni Pedersen tilbudt

fast job for sex

frost på vindue
Livsstil

Frosten banker på for alvor - det skal du gøre

bov kro set fra hærvejen
Nyheder

Historisk kro skal have ny ejer: - Vi bliver til den er solgt

skiturister i lift
Corona

Vaccinekrav får danske skiturister til at tage corona-stikket

gæst på KFC
Nyheder

Fastfood-gigant politianmeldt - igen

en mikroovn
Helt vildt

Brændte pengesedler
for at fjerne covid-19

entreprenørmaskiner
Nyheder

Før kæmpe-konkurs -

afvist af konkurrenter

Janni Ree
Kendte

Janni Ree:

Scorer værts-job

sundhedsperson med en covid-test
Corona

SSI: To i Danmark er bekræftet smittet med ny coronavariant

hvid jul
Nyheder

Danske Spil:

Ingen hvid jul

axeksen
Sport

Axelsen: Vinder stor titel

jul
Nyheder

 Sådan laver du julemiddagen uden stress

børn corona vaccine
Nyheder

Børn vaccineres:

Idolplakater og god tid

andreas jessen
Film og TV

Dansk stjerneskud:

Gnisten blev tændt

corona danmark sydafrika
Nyheder

Ny corona-variant i Danmark

corona
Nyheder

Ny coronavariant breder sig hurtigt 

SæÞór Kristínsson
Film og TV

I chok efter bagedyst-sejr:

Jeg troede det var en joke

Morten Messerschmidt
Nyheder

Morten Messerschmidt:

Vil være formand i DF

Morten Kjeldgaard og Frederik Hau
Kendte

Vild med dans-stjerne er kæreste med Bagedyst-deltager

Storebæltsbroen
Krimi

Storebæltsbroen lukker i nat

Auktionshammer
Helt vildt

Købte tegning for 200 kroner – er 325 millioner værd

væltet hestevogn
Krimi

Drama på julemarked:

En person død

Gård set udefra
Nyheder

Udvist kriminel på asylcenter:

Fængslet for trusler

Træ væltet ned i bil
Nyheder

Voldsom storm koster to personer livet 

dansere på dansegulvet
Underholdning

Dansekongen Jimilian:

Jeg har vundet Asta

politibil med påskriften politi
Krimi

Død mand

fundet i kanal

juledekoration med fire lys
Livsstil

Brandfarlig december:

Pas på juledekorationen

britt bendixen sidder på stol
Kendte

Britt Bendixen takker af:

Nok er nok

butiksvindue med black friday-skilt
Nyheder

Vi købte sorte tilbud

for milliarder

butiksansat står ved tøjstativ
Corona

De kan slippe for

mundbind

fly holder parkeret i lufthavn
Nyheder

61 passagerer

fra Sydafrika testet positive 

mand står på scene og synger
Kendte

Bryan Adams hårdt ramt:

To gange corona

på en måned

politibil med påskriften politi
Krimi

Soloulykke: Ung mand fundet i sin bil i et træ 

mand kigger ind i kameraet
Kendte

Berømt komponist

er død

mennesker omkring bus
Nyheder

Mindst 19 personer

omkommer i busulykke