PRM / Madspild højt på dagsordenen hos både politikere og erhvervsliv
Billed 1 Free
Wefood på Nørrebro fik besøg af både finansministeren, Venstres spidskandidat til Europaparlamentsvalget og online-supermarkedet nemlig.com

Pressemeddelelse fra Folkekirkens Nødhjælp

Bare i år har butikken Wefood på Nørrebrogade i København hindret mere end 27 ton mad i at ende som affald. Og nu har Danmarks største online-supermarked, nemlig.com, meldt sig som ny leverandør til Wefood og vil dermed også bidrage til at mindske madspildet herhjemme.

"Jeg synes, at det er et fantastisk koncept, for vi skal være gode til at udnytte de ressourcer, vi har på jorden," siger Mikkel Pilemand, kommerciel direktør hos nemlig.com.

Mikkel Pilemand besøgte Wefood for første gang i denne uge sammen med finansminister Kristian Jensen fra Venstre og hans partifælle Morten Løkkegaard, der er medlem af Europa-Parlamentet.

Og de tre gæster lyttede opmærksomt, da generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen fra Folkekirkens Nødhjælp fortalte om ideen bag de i alt tre Wefood butikker. Nemlig at forhindre madspild ved at sælge overskudsmad til en billig penge og så bruge overskuddet til at hjælpe verdens fattigste.

Varerne kommer fra supermarkeder og leverandører som f.eks. online-supermarkedet nemlig.com, og på den måde er Wefood et godt eksempel på de partnerskaber, der ifølge finansminister Kristian Jensen er helt afgørende for at indfri FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling:

"Det taler lige ind i det verdensmål, som Danmark er allerbedst til. Nemlig at lave partnerskaber," mener Kristian Jensen.

Både finansministeren og EU-parlamentariker Morten Løkkegaard fremhævede under besøget, at det stærke danske civilsamfund er afgørende i forhold til at finde nye løsninger f.eks. i forhold til at hindre madspild. Og at politikerne så skal bidrage med at give de bedst mulige rammer og fjerne bureaukratiske forhindringer.

"Vi kan som politikere i virkeligheden gøre det allerbedst ved at skubbe til noget, der allerede er i gang," siger Morten Løkkegaard.

Også generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen fra Folkekirkens Nødhjælp fremhævede det brede samarbejde, der har gjort det muligt at nedbringe madspildet i Danmark. At det er supermarkeder, leverandører og madproducenter, som sammen med frivillige skaber et overskud, der så kommer verdens fattigste til gode:

"Det har energi og synergi. Det er noget, der giver glæde," siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen

Kontakt:

Pressechef/Head of media Charlotte Harder Nielsen tlf.: +45 5060 2080 email: chni@dca.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/madspild-hojt-pa-dagsordenen-hos-bade-politikere-og-erhvervsliv?releaseId=13572636

Via Ritzau
via Listen To News