Danske bilister har ingen respekt

Danmark
Når først kollisionen sker mellem bil og tog, er det næsten altid voldsomt og med dødelig udgang for bilisten. (Foto: Scanpix)
Hver anden bilist overholder ikke loven ved kørsel i jernbaneoverkørsler viser ny undersøgelse.

I juli 2019 omkom en norsk familiefar og hans søn i en tragisk ulykke i en jernbaneoverkørsel Trustrup på Djursland. I sommeren 2018 omkom to personer ved en ulykke i en jernbaneoverkørsel ved Sig i Sydvestjylland. Oveni registrerer Trafikstyrelsen 2,7 nærved-ulykker om ugen i overkørsler i Danmark.

Analyseinstituttet Voxmeter har på vegne af Dansk Jernbaneforbund undersøgt danskernes trafikvaner i jernbaneoverkørsler. Konklusionerne er nedslående:

  • 32 % af danske bilister kender ikke færdselslovens krav
  • 50 % overholder ikke altid færdselslovens krav om at sænke farten før en overkørsel passeres
  • Det er særligt mænd, der ikke overholder færdselslovens krav
  • 83 % af danskerne undervurderer risikoen for ulykker i en jernbaneoverkørsel

 

- Undersøgelsen bekræfter desværre vores oplevelser fra togenes førerrum: Alt for mange bilister mangler en helt grundlæggende respekt toget. Et tog vejer mange ton. Det kan ikke bare bremse eller svinge udenom og det slår uhyggeligt hårdt, siger Preben Steenholdt Pedersen, der er næstformand for Dansk Jernbaneforbund, og fortsætter:

- En ting er de tragiske dødsulykke, som burde være en fortid blot. Men også de mange nærved påkørsler slider på kollegaernes psyke. Det er ved at gå galt 2-3 gange om ugen og hver eneste gang er der en lokomotivfører, der får et chok for livet. Det kan være invaliderende på sigt.

 

 

Via Ritzau

Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet