PRM / Brugsforeningen Virklund og Brugsforeningen Tryg ønsker fusion
To østjyske brugsforeninger går sammen, bl.a. for at etablere ny SuperBrugs i Virklund

Pressemeddelelse fra Coop Danmark A/S

Tendensen er tydelig. Flere og flere brugsforeninger fusionerer for at imødekomme de udfordringer, der kan skimtes i horisonten med øget pres på indtjeningen og den tiltagende konkurrence fra andre kæder og onlinehandel.

Som konsekvens heraf og med udsigten til en god fælles forretning, søger Brugsforeningen i Virklund og Brugsforeningen Tryg i Ry en fusion, hvor hovedformålet er at etablere af en ny SuperBrugs på Mørksøvej 1, Virklund.

"Vi ser det som et perfekt match. 2 selvstændige brugsforeninger, der med succes har drevet forretning i mere end 100 år i det midtjyske, griber nu chancen for at sikre brugsbevægelsen et fortsat ståsted i det sydlige Silkeborg," siger formanden for Virklund Brugsforening, Henrik Ørtenblad.

"Dagli'Brugsen i Virklund er en succes blandt de mindre butikker, men den planlagte urbanisering i Virklund kræver en større dagligvarebutik med et bredere sortiment for at fastholde kunderne i lokalområdet. Egen slagter, friskbagt brød og kager, en delikatesse, en større frugt og grønt-afdeling. Det er det, som borgerne i Virklund bl.a. kan se frem til, når der står en helt ny SuperBrugs klar," siger Henrik Ørtenblad.

"For medlemmerne af Brugsforeningen Tryg er fordelene af en mere indirekte karakter," siger formanden for Brugsforeningen Tryg, Carsten Bank-Mikkelsen.

"I en tid, hvor brugsbevægelsen er under pres, er det gældeligt, at vi sammen med Brugsforeningen i Virklund forsøger at realisere et godt projekt, der i fremtiden vil bidrage positivt til foreningens forretningsmæssige fundament. Derfor håber vi på en fusion. Vi hjælper hinanden med at realisere en SuperBrugs i Virklund, der med en attraktiv butik og uddeling af midler til lokale projekter kan øge glæden og engagementet ved at bo i Virklund. Hertil styrker vi Brugsforeningen Trygs forretningsmæssige fundament" siger, Carsten Bank-Mikkelsen.

På en ekstraordinær generelforsamling skal medlemmerne af Virklund Brugsforeningen tage stilling til, om de vil fusionere med Brugsforeningen Tryg for at kunne realisere SuperBrugsprojektet på Mørksøvej 1. Falder det positivt ud, fremlægges et udkast til lokalplansændringer overfor Silkeborg Kommune. Herefter vil der gå 1 til 2 år, før butikken er klar til indvielse.

Brugsforeningen Tryg er en af Danmarks største selvstændige brugsforeninger og driver Kvickly Ry, SuperBrugsen i Kolt og Ry, ejer online-butikken Osuma og driver OK tankanlæg.

Brugsforeningen Tryg har en lang tradition for at støtte lokalområdet med økonomiske bidrag. De seneste 6 år har Tryg uddelt 12.5 mio. til projekter i og omkring Ry og Kolt, hvor foreningen driver forretninger. Det er aftalt mellem Brugsforeningerne, at Virklund indtræder i den ordning ved en fusion. Hovedprincippet er, at den lokale Brugs kan uddele 10% af overskuddet før skat og afskrivninger til lokale formål. I erkendelse af, at der nok går lidt tid, før butikken er bygget og overskuddet er stort nok, uddeles der ved fusion 100.000 kr. pr. år i 5 år i Virklund. 100.000 kr. som det kommende butiksråd kan disponere over. Bliver overskuddet større end 1 mio. kr. i Virklund pr. år forhøjes beløbet, der kan uddeles proportionalt.

Spørgsmål kan rettes til:

Carsten Bank-Mikkelsen, Formand, Brf. Tryg på tlf. 4011 9000

Henrik Ørtenblad, Formand, Brf. Virklund på tlf. 2325 0444

Torben Andreassen, Direktør, Brf. Tryg på tlf. 6169 8680

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/brugsforeningen-virklund-og-brugsforeningen-tryg-onsker-fusion?releaseId=13572344

Via Ritzau
via Listen To News