Prisen stiger: Tank bilen op inden weekenden
Alt tyder på, at du kan spare penge ved at tanke benzin i dag. I morgen er der nemlig udsigt til en prisstigning, og den kan blive ved.
I morgen vil benzinpriserne stige - så var det ikke noget med at køre forbi tanken på vej hjem fra arbejde?
I morgen vil benzinpriserne stige - så var det ikke noget med at køre forbi tanken på vej hjem fra arbejde? Foto: Colourbox/ALTOPRESS / MAXPPP

Hvis tanken på din bil er ved at være tom, skal du ikke vente weekenden over med at få fyldt den op. Råolie og den amerikanske dollar har været meget billige i en periode, men bliver nu dyrere, og det påvirker også benzinpriserne.

- Det tager noget tid, før et fald eller en stigning i råoliepriserne og dollaren slår igennem ude på tankstationen. Der er en tidsmæssig forsinkelse på to til tre dage, før vi ser, at det, der sker på verdensmarkedet, også får betydning for bilisterne, siger Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, til finans.dk.

Det er netop på grund af forsinkelsen, at listepriserne på danske tankstationer sættes ned med ti øre i dag. Og ifølge Per Hansen gælder det om at udnytte den fordel, forsinkelsen kan give. Han forventer, at benzin- og dieselpriserne i slutningen af næste uge vil være 40 til 50 øre højere, end de er i dag, siger han til finans.dk.

- Vores beregninger viser, at benzinpriserne vil stige med omkring 15 øre i morgen, lørdag, siger Allan Skytte Christensen, der er forbrugerøkonom hos FDM.

Stigningen træder i kraft allerede i morgen klokken 10, så det bedste råd er at tanke sent i aften eller tidligt lørdag morgen, hvor prisen vil være allerlavest, forklarer Allan Skytte Christensen og tilføjer, at man ikke skal frygte et ruinerende tal på standeren i den nærmeste fremtid.

- Selvom vi ser prisstigninger nu, vil benzinpriserne holde sig på et lavt niveau, også hen over efteråret, siger Allan Skytte Christensen.

Fakta: Sådan får du billigst benzin

- Tank i et område med mange stationer. Lokal konkurrence presser prisen ned, så derfor er benzin ofte dyrest på motorvejens rastepladser, hvor der ikke er konkurrenter.

- Tank sent om aftenen eller om morgenen inden kl. 10:00. Her er prisen typisk lavest.

- Få et benzinkort, der giver rabat - men hold øjnene åbne, for nogle gange kan en konkurrerende tankstation give en pris, der er billigere end den rabat, du opnår med kortet.

Kilde: FDM

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.