Prinsessens hest skal toppe i London
Prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein rider ved OL på hesten Digby, der som 15-årig snart skal pensioneres.

Bortset fra gymnastikpigerne er der ikke mange OL-deltagere, der topper som 15-årige. Det skulle da lige være dressurhestene, der plejer at levere de bedste resultater i den alder.

Prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein rider ved konkurrencerne i London på hesten Digby, som hun også gjorde det ved OL for fire år siden.

Hesten, som er af egen avl, er efterhånden fyldt 15 år, og derfor er OL vallakkens næstsidste store optræden.

- Jeg vil også prøve at ride mig ind på EM-holdet på ham næste år, men så skal han heller ikke repræsentere Danmark mere.

- Hvis han stadigvæk er frisk og har lyst til at tage til stævner, så gør jeg det en gang imellem. Og på et eller andet tidspunkt skal han pensioneres, når han ikke længere får de point, han plejer at få.

- Det ville være utaknemmeligt for hesten, hvis man blev ved med at ride, hvis pointene blev mindre og mindre, siger prinsessen, der bruger mange timer dagligt med sin bedste hest.

- Nogle dage bliver det til 12 timer, selv om det har ændret sig lidt, efter jeg har fået en søn.

- Jeg er i stalden fra klokken 7.45 til cirka 13 og rider de heste, jeg skal ride. Så holder jeg frokostpause og henter min søn ved dagplejemor.

- Så har vi eftermiddagen sammen, hvor vi også bruger tid i stalden, siger prinsessen, der åbnede eget stutteri i 2005.

Selv om Digby snart får lov at nyde sin alderdom, så har hans ejer ingen planer om at stoppe ridekarrieren.

- Jeg har stadig blod på tanden og overskud, så jeg fortsætter. Vi lever jo næsten alle sammen af at uddanne heste, så det er en meget naturligt forlængelse af vores arbejde.

- Hvad alderen angår, så er den ældste rytter 71 år gammel, og det beviser, at det er en sport, hvor man kan blive ved i lang tid, siger den 37-årige prinsesse.

Hun håber også at være med ved OL i Rio om fire år, men altså med en anden hest. Og hun tror, at hun allerede har fundet ud af, hvem det skal være.

- Jeg håber det, men man ved det aldrig rigtigt. Det er en hoppe, der hedder Whitley. Den er købt som føl og har aldrig rigtigt været min hest. Det er mest min berider og vores medhjælper, der har redet hende.

- Men jeg tog den med til et stævne i Aachen, og jeg må sige, at det fungerede fantastisk godt. Fornemmelsen er der, så jeg tror på den. Men vi ved det først, når dommerne har set den, siger hun.

Prinsesse Nathalie og Digby skal i aktion ved OL fredag eftermiddag klokken 13.33.

/ritzau/