Prinsesse vil stoppe børnevoldtægter
Prinsesse Madeleine forsøger sammen med sin mor at sætte en stopper for menneskehandel. Foto: JONAS EKSTROMER/AP
Sammen med sin mor kæmper prinsesse Madeleine for at beskytte de millioner af børn, som årligt bliver udsat for seksuelle overgreb.

Hendes liv ændrede sig radikalt, da hun var i starten af 20'erne og mødte nogle ukrainske piger, som havde været ofre for seksuel menneskehandel.

I det øjeblik fandt den svenske prinsesse Madeleine nemlig ud af, at hun ville dedikere sit liv til at forsøge at stoppe den seksuelle udnyttelse, som millioner af børn verden over bliver ofre for hvert eneste år.

Det fortæller hun i et interview med magasinet Glamour.

- En af de ukrainske piger blev kidnappet, mens hun var på ferie i Tyrkiet. Der indså jeg, at det kan ske for os alle, siger den 32-årige prinsesse.

Sammen med sin mor, den svenske dronning Silvia, står Madeleine i spidsen for organisationen World Childhood Foundation, der med over 600 forskellige projekter verden over konstant forsøger at hjælpe børn, som enten har været udsat for seksuelle overgreb eller er i fare for at blive det.

- De her børn er ekstremt sårbare, og de kan meget nemt ende hos nogle personer, som vil skade dem, forklarer hun.

Og ifølge dronning Silvia er det ikke kun myndighederne eller den svenske kongefamilie, som bør kæmpe for de udsatte børns rettigheder.

- Vi har alle et ansvar her. Det er ikke kun politiet eller regeringen, der skal gøre noget, siger hun.

Newspaq