Prinsesse opgiver titel for kærligheden
Prinsesse Mako opgiver sin royale titel for at blive gift med sin udkårne. Foto: Jorge Adorno/Reuters
Den japanske prinsesse Mako opgiver sin titel til fordel for den mand, hun elsker.

Royale titler er vigtige, men størst af alt er kærligheden.

Og i kærlighedens navn ser det ud til, at den japanske prinsesse Mako har truffet det opsigtsvækkende valg at frasige sig sin royale titel.

Det skriver japanske medier ifølge CNN.

Det sker, hvis hun, som det ser ud til lige nu, gifter sig med den jævnaldrende jurist Kei Komuro.

Den 25-årige prinsesse Mako, der er barnebarn til den nuværende japanske kejser, Akihito, mødte sin udkårne for fem år siden, da de begge gik på universitetet.

Ind til videre mangler der en officiel udveksling af gaver, som traditionerne foreskriver, før prinsesse Mako og Kei Komuro bliver forlovede.

Men hvis hun vælger at gifte sig med ham, tvinger en flere hundrede år gammel japansk lov hende til at opgive sin royale titel.

Det har sat gang i debatten om den nuværende tronfølgelov i Japan, der kun tillader mandlige arvinger til tronen. Det betyder, at der nu kun er tre mulige tronarvinger i kejserfamilien.

Ud over prinsesse Mako er der seks andre ugifte prinsesser i Japan, som også vil miste deres royale status, hvis de gifter sig med borgerlige japanere.

Det kan betyde, at den japanske kejserfamilie i fremtiden vil få problemer med at leve op til de officielle pligter på grund af for få royale medlemmer.

/ritzau/FOKUS