Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill fejrer bryllupsdag
Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill mødte hinanden i New York. Den 8. juni 2013 blev de gift i Slottskyrkan i Stockholm. Foto: Scanpix Sweden/Reuters
Svenske prinsesse Madeleine og hendes mand Chris O'Neill kan torsdag fejre deres fireårs bryllupsdag.

Masser af royale fans var mødt op på slotsbakken uden for det kongelige slot i Stockholm, da prinsesse Madeleine i 2013 sagde ja til at dele livet med forretningsmanden Chris O'Neill.

Torsdag den 8. juni er det fire år siden, at parret giftede sig i Slottskyrkan omgivet af kongelige fra nær og fjern, familie og gode venner.

På parrets bryllupsdag i år er kalenderen tæt pakket for det svenske kongehus, og både kong Carl Gustaf, dronning Silvia, kronprinsesse Victoria og prins Carl Philip har en række arrangementer i løbet af dagen.

Prinsesse Madeleine ser dog ud til at have dagen fri for officielle begivenheder, men kongehuset har ikke afsløret, hvordan hun og gemalen skal fejre dagen.

Parret strålede af lykke, da det stod foran præsten på den store dag for fire år siden, og da de blev bedt om at kysse hinanden foran det rørte bryllupspublikum, gav Chris O'Neill som noget særligt sin brud, der var iført en hvid Valentino-kjole, hele tre kys.

Efter kirkeceremonien blev der afholdt et brag af en fest på Drottningholms Slot, der varede til den lyse morgen, og royale gæster som kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie var med til at fejre den store dag med brudeparret.

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill annoncerede deres forlovelse den 25. oktober 2012.

Frieriet fandt sted i New York, hvor den britisk-amerikanske forretningsmand gik på knæ for den svenske prinsesse og satte en forlovelsesring på hendes finger.

- Det var i begyndelsen af oktober. Det var meget romantisk og fint gennemtænkt, men mere end det vil vi ikke fortælle. Det holder vi for os selv, sagde prinsesse Madeleine i slutningen af oktober 2012.

I oktober samme år tog det svenske kongepar turen til USA for at møde deres datters kommende mand, og det var første gang, at de viste sig offentligt sammen med prinsesse Madeleines kæreste.

Prinsesse Madeleine flyttede til millionbyen New York i 2010 for at arbejde for World Childhood Foundation-organisationen, som hendes mor, dronning Silvia, er medstifter af.

Her mødte hun Chris O'Neill gennem fælles venner, og hun har tidligere fortalt, at den royale romance begyndte som et nært venskab.

- Vi delte den samme humor, og vi havde det meget sjovt sammen. Chris åbnede mit hjerte. Han er min sjælefrænde, fortalte prinsessen i forbindelse med forlovelsen på kongehusets hjemmeside.

Forretningsmanden blev dog ikke prins af at gifte sig med den svenske prinsesse. I stedet bad han om ikke at blive tildelt en kongelig status, da han ønskede at forblive en privat borger.

Det betød, at Chris O'Neill beholdt sit efternavn, sit britiske og amerikanske statsborgerskab samt sin chefstilling i et investeringsselskab i New York.

Siden har parret fået børnene prinsesse Leonore og prins Nicolas, der som deres mor har fået tildelt royale titler.

/ritzau/FOKUS