Prinsesse indgår fælles front med svigermor

Prinsesse Sofia og dronning Silvia deltog torsdag i den internationale konference Dementia Forum X i Stockholm sammen med Spaniens dronning Sofia.
Her ses prinsesse Sofia (yderst til venstre) under et tidligere arrangement med sin svigermor (yderst til højre).
Her ses prinsesse Sofia (yderst til venstre) under et tidligere arrangement med sin svigermor (yderst til højre). Foto: Tt News Agency/Reuters

En royal trio stod torsdag aften sammen under den internationale konference Dementia Forum X, der blev afholdt på kongeslottet i den svenske hovedstad, Stockholm.

Sveriges dronning Silvia og prinsesse Sofia blev ledsaget af Spaniens dronning Sofia, der er gift med Spaniens kong Juan Carlos, som abdicerede i sommeren 2014.

Det svenske hof har foreviget et billede af de tre kongelige kvinder og lagt det ud på sin officielle Instagram-profil.

- Erhvervsledere, forskere og politikere var samlet for at diskutere de udfordringer, der skal løses, efterhånden som flere og flere mennesker lider af demenssygdomme, lyder teksten blandt andet til billedet.

Dementia Forum X blev afholdt for første gang i 2015, og den svenske dronning er protektor for den internationale konference.

Behandling af demens er blandt dronningens hjertesager.

Den tysk-brasilianskfødte regentfrue, der er gift med kong Carl Gustaf, stiftede i 1996 Silviahemmet, som er en specialiseret sygeplejeskole.

Senere har hun været til med at åbne SilviaBo, hvor demenssyge kan flytte ind sammen med deres familier i en lejlighed tæt på Silviahemmet.

Se billedet her: https://www.instagram.com/p/BUPR0MAhEoQ/?taken-by=kungahuset

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.