Prinsesse indgår fælles front med svigermor
Her ses prinsesse Sofia (yderst til venstre) under et tidligere arrangement med sin svigermor (yderst til højre). Foto: Tt News Agency/Reuters
Prinsesse Sofia og dronning Silvia deltog torsdag i den internationale konference Dementia Forum X i Stockholm sammen med Spaniens dronning Sofia.

En royal trio stod torsdag aften sammen under den internationale konference Dementia Forum X, der blev afholdt på kongeslottet i den svenske hovedstad, Stockholm.

Sveriges dronning Silvia og prinsesse Sofia blev ledsaget af Spaniens dronning Sofia, der er gift med Spaniens kong Juan Carlos, som abdicerede i sommeren 2014.

Det svenske hof har foreviget et billede af de tre kongelige kvinder og lagt det ud på sin officielle Instagram-profil.

- Erhvervsledere, forskere og politikere var samlet for at diskutere de udfordringer, der skal løses, efterhånden som flere og flere mennesker lider af demenssygdomme, lyder teksten blandt andet til billedet.

Dementia Forum X blev afholdt for første gang i 2015, og den svenske dronning er protektor for den internationale konference.

Behandling af demens er blandt dronningens hjertesager.

Den tysk-brasilianskfødte regentfrue, der er gift med kong Carl Gustaf, stiftede i 1996 Silviahemmet, som er en specialiseret sygeplejeskole.

Senere har hun været til med at åbne SilviaBo, hvor demenssyge kan flytte ind sammen med deres familier i en lejlighed tæt på Silviahemmet.

Se billedet her: https://www.instagram.com/p/BUPR0MAhEoQ/?taken-by=kungahuset

/ritzau/FOKUS
via Listen To News