Prinsesse Dianas død var en »tragisk ulykke«
Med en ny rapport forsøger britisk politi at lægge låg på ti års konspirationsteorier om prinsesse Dianas død.

Da prinsesse Diana i 1997 kørte galt i en tunnel i Paris og mistede livet, opstod der samtidig en lang række konspirationsteorier om hendes død.

Nogle mente, at prins Charles havde planlagt mordet på sin tidligere kone, fordi han på den måde ville kunne gifte sig igen. Andre påstod, at Diana blev overvåget og aflyttet af britiske spioner.

De historier og mange andre aflives nu af en ny rapport fra britisk politi. Den tidligere politichef Lord John Stevens har brugt tre år på at undersøge omstændighederne omkring Dianas død, og torsdag blev konklusionerne fremlagt i London.

»Vores konklusion, når vi ser på alt det bevismateriale, der er til rådighed, er, at der ikke var nogen konspiration om at myrde nogen af personerne i bilen. Dette var en tragisk ulykke,« sagde Lord Stevens ifølge AP.

Prinsesse Diana, 36, hendes kæreste Dodi Fayed, 42, og bilens chauffør Henri Paul mistede alle livet, da deres Mercedes kørte galt i Pont d?Alma-tunnellen i Paris 31. august 1997. Bilen blev jagtet gennem byen af et hold paparazzi-fotografer, men ulykken var ikke fotografernes ansvar, fastslog Lord Stevens. Ifølge Stevens var chaufføren fuld, og samtidig kørte han dobbelt så hurtigt som tilladt.

Efter Dianas død har flere påstande været fremme. En af dem gik på, at Diana var gravid, en anden mener, at Dodi Fayed ville giftes med Diana. Begge dele afvises i den nye rapport.

Spørgsmålet er bare, om rapporten kan mane konspirationsteorierne til jorden én gang for alle. I en meningsmåling på BBC tidligere på måneden sagde 31 procent af de adspurgte, at Dianas død ikke var en ulykke.