Prinsesse Diana hjemsøgte slot

Prinsesse Diana gik efter sin død igen på dronning Elizabeths slot (Foto: Scanpix)

Dronning Elizabeth sørgede for at få fjernet ånden

Det er ikke småting, der er kommet frem, efter en af Englands mest velinformerede royal reporterer gennem tiden, Kenneth Rose, døde i 2014 og hans dagbog siden er blevet udgivet i bogform.

I dagbogen har han skrevet alle de historier, der aldrig så dagens lys i de engelske medier. En af dem er fortællingen om, hvordan dronning Elizabeth nogle år efter prinsesse Dianas tragiske død, tilkaldte en præst, der skulle fordrive Dianas genfærd fra Sandringham slot.

Spøgte på slottet

Den engelske avis Daily Mail har bragt uddrag fra dagbogen. Historien om genfærdet, havde han fra nærmeste hold nemlig den nu afdøde dronningemoders hofdame, Prue Penn, der selv var tilstede under seancen.

Det hele udspillede sig i sommeren 2000 – tre år efter Dianas død. Hofdamen blev inviteret med til ceremonien, hvor kun hun, Dronningemoderen, dronning Elizabeth og en lokal præst deltog.

-  Nogle af tjenerne havde klaget over, at et værelse var hjemsøgt og ikke ønskede at arbejde i det. Præsten gik fra værelse til værelse og følte faktisk en slags rastløshed i et af dem, lyder det i dagbogen.

Det drejede sig om et værelse i stueetagen. Det værelse, der var blevet omdannet til en sygestue for den afdøde konge George VI, hvor han tilbragte sin sidste tid.

Det var Diana

- Så præsten holdt en tjeneste der, ikke ligefrem af eksorcisme, som er uddrivelsen af en ond ånd, men for at bringe ro i rummet. De tre i forsamlingen fik nadver, og der blev sagt særlige bønner, genfortæller Kenneth Rose i sin dagbog, før han når til præstens overraskelse.

- Præsten sagde, at den undertrykkende eller foruroligende atmosfære kan have været på grund af prinsesse Diana: han havde oplevet sådanne ting før, når nogen døde en voldelig død.

Hvorvidt der siden faldt ro over de royale gemakker på Sandringham Slot, der er Elizabeths private ejendom og foretrukne feriested i England, skriver den royale reporter ikke i dagbogen.