Prinsesse bliver hjemme til nytår
Den svenske prinsesse Madeleine nyder at være i familiens skød. Her poserer hun i centrum af familien sammen med sin mand og deres datter Leonore ved hendes barnedåb, der blev holdt hjemme i Sverige i juni i år. Foto: Jessica Gow/AP
Den svenske prinsesse Madeleine, der venter sit andet barn, har valgt at blive hjemme i Sverige for at fejre nytår.

Når den store kugle falder på Time Square i New York ved midnat den 31. december, bliver det uden byens royale indbyggere som publikum.

Den svenske prinsesse Madeleine og hendes amerikanske mand Chris O'Neill har nemlig valgt at forlænge deres juleferie, sådan at parret også fejrer nytår i Sverige. Det skriver den svenske avis Expressen.

Ud over julegaver har parret, der til hverdag bor og arbejder i den amerikanske millionby, også haft flere gode nyheder med hjem til familien fra New York.

Først offentliggjorde kongehuset, at kongeparrets yngste datter nu er gravid med sit andet barn.

Kort efter kunne en lykkelig Madeleine glæde svenskerne med nyheden om, at hun og ægtemanden inden længe agter at flytte tilbage til Europa og tættere på de "svenska skoga", hvor Madeleine er vokset op.

- Vi vil vende tilbage til Europa inden for en snarlig fremtid. Det er virkelig rart at være tættere på familien, siger prinsesse Madeleine i det svenske tv-program "Året med kungafamiljen 2014" ifølge Expressen.

Prinsesse Madeleine, som allerede er moster til kronprinsesse Victorias datter Estelle, fødte i foråret sit første barn, prinsesse Leonore. I sin årlige juletale til det svenske folk udtrykte kong Carl Gustaf stor lykke over sin rolle som morfar.

- I året der er gået, har vi kunne byde en ny lille prinsesse velkommen. Jeg er blevet morfar for anden gang til lille Leonore, og kort derefter havde vi prinsesse Estelles toårsdag, hvor tiden dog går, sagde kongen blandt andet i sin tale 1. juledag.

Kong Carl Gustaf udtrykte ligeledes glæde over den næste store familiebegivenhed, der finder sted i juni 2015, når prins Carl Philip gifter sig med sin forlovede Sofia Hellqvist.

Newspaq